"Najlepša bašta Novog Sada" - Svetlanin cvetni kutak

Dnevni list "Dnevnik", Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications i ovog proleća organizuju akciju "Najlepša bašta Novog Sada". Na naše veliko zadovoljstvo, akcija je zaživela i postala tradicija u našem gradu.

Već petu godinu zaredom predstavljamo bašte na koje su naši sugrađani ponosni, te sa veliki zadovoljstvom ističemo da je tokom prethodnih godina na konkursu predstavljeno preko 200 bašti naših sugrađana.

Po predlogu sugrađana odlučili smo da ove godine produžimo konkurs, pa svi koji žele da predstave svoju baštu, to mogu učiniti do 1. septembra 2023. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com.

Tokom trajanja konkursa predstavićemo i posetiti sve prijavljene bašte, dok će žiri, koji čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledati sve pristigle prijave i glasati za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Pobednike očekuje nagradno putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Predstavljamo bašticu sugrađanke Svetlane Crnić.

Ove godine u izboru za najlepšu baštu imamo još jedan cvetni kutak koji se nalazi u srcu grada.

Naime, lepo uređena baštica koju održava naša sugrađanka Svetlana nalazi se na Limanu 4. U baštici se nalazi širok spektar biljaka među kojima su i hortenzija, "nova gvineja", pištika, begonije, patuljaste ruze, muškatle, lavanda, trava sreće i mnoge druge.

Ovaj deo baštice Svetlana održava samostalno, uz veliku želju i volju da u cvetnom prizoru uživaju i ostali stanari zgrade.

Foto: Privatna arhiva

akcijacolor media communicationscvetni kutakdnevni list "Dnevnik"konkursnagradno putovanjenajlepsa basta novog sadanovosadska televizija