NEKOLIKO SATI ME JE DELILO OD SMRTI: Nataša Šavija progovorila o operacijama, strahovima i posledicama nasilja koje je doživela

Starleta Nataša Šavija objavila je jezivu fotografiju 44. nakon operacije kojoj se podvrgla nakon što je pretrpela brutalno nasilje za koje je osumnjičen Stefan Karić.

Foto: natasa.savija/Instagram

Ona je sada otkrila da će morati da ide na još jednu operaciju jagodične kosti, jer još uvek nije rešila zdravstveni problem sa okom.

Šavija je navela da ju 30. aprila nasilnik udario pesnicom u lice i tom prilikom slomio jagodičnu kost. Karić je rekao da joj je "samo" lupio šamar, ali je ipak u pritvoru bio 30 dana i preti mu žestoka kazna.

Nataša je zbog ove povrede morala da ide na hitnu operaciju, ali joj je i dan danas oko upalo i spušteno, zbog čega će opet morati da ide na hirurgiju.

- Mora još jedna operacija, jer je, prema rečima doktora, bio težak prelom da nije moglo sa jednom da se reši problem. Takođe, prva se radila pod otokom, što je teško operisati, ali pošto je bilo hitno, morala je da se obavi. Na rendgenu se tačno vidi koliko mi je smrskano i spušteno i dalje u tom delu, tako da će stavljati neke pločice, ne znam ni ja tačno, ne razumem se... Situacija je gora nego sto sam mogla i da zamislim kada sam prvi put došla u Urgentni centar. Ja sam mislila da će se to rešiti operacijom, da čekam da spadnu otoci i to je to. Ali ne... - rekla je Nataša i dodala:

- Prvom operacijom su mi makar zagrižaj i oko podigli, jer, kako se spustila jagodična kost, tako su pali i oko i vilica. Pre te prve operacije sam zbog toga videla duplo i nisam mogla pravilno da zagrizem. A što se donjeg kapka tiče, ne zna se tačno uzrok... Tu mi se posle operacije iz reza jako gnojilo, imala sam infekciju i došla sam do septičnog stanja. Bukvalno su me dva-tri dana ili čak nekoliko sati delili od toga da umrem. Svi koji znaju prirodu sepse, znaju da ona samo odjednom "pokosi". Tako da, možda je tkivo oštećeno od toga, a doktor misli da je moguće i da su tokom operacije šivenjem zakačili kapak, pa je zato povučen, jer je rađena pod otokom... Ne znam, nadam se najboljem, pa makar i ako se ne sredi sledećom operacijom, da će moći kod plastičnog hirurga...

Šavija kaže da nakon brutalnog nasilja nad njom ima i psihičke posledice, do te mere da sada pije antidepresive.

- Nemam više fizičke bolove, ali ovi psihički su teži. Na lekovima sam, bila sam kod psihijatra i ustanovljen mi je posttraumatski stres i početak depresije. Prvi put u životu pijem antidepresive. Ranije sam od lekova te prirode koristila samo one za spavanje i to baš retko. A da ne spominjem da sam sad non-stop kod kuće, nekako se tu osećam najbezbednije i kad mi je tu neko od porodice. Na primer, skoro sam bila u prodavnici kućnih uređaja (jedino mesto gde sam išla u ovom periodu, a da nije kod lekara ili u bolnice) i uhvatila me je neka nelagodnost, iako znam da nije realno da mi se tu nešto desi, ali tako mi organizam sam reaguje. Ja se nadam da će to proći. Svakako mislim da ću još dugo ići kod psihijatra.

Starleta kaže da oko samog slučaja nema novosti, te da čeka suđenje.

- Što se suda tiče, dala sam izjavu i sada se čeka suđenje. Ne mogu da otkrivam ništa vezano za to, jer je zabranjeno. Samo, za one koji nisu upućeni, to što je izašao iz pritvora, ne znači da nije kriv, tek se čeka suđenje. I uz dužno poštovanje suda, odluka je na njima, ali nadam se da mu neće odrediti samo kućni pritvor, jer bi to poslalo poruku nasilnicima da mogu ovako da izlome ženu i da prođu sa blagom kaznom. Ja se nadam da će dobiti makar godinu i po za ovo, da se svako ko krene da digne ruku na žensko, seti šta ga čeka.

Na pitanje da li je Stefan ili neko od njegovih prijatelja pokušao da stupi u kontakt sa njom, Nataša je odgovorila:

- Pa naravno da me nije niko kontaktirao od njih, ne stižu od silnih slavlja i provoda, poseta deklarisanih nasilnika... - rekla je Nataša verovatno aludirajući na bivšeg zadrugara Mikija Đuričića sa kojim se Karić video neposredno nakon izlaska iz pritvora, a zatim nastavila:

- Ne da me niko nije zvao, nego me njegov otac još i pljuje preko Instagrama, a mali se buni što ga svi osuđuju... Evo, postaje mi i smešno. Normalni ljudi bi stali uz svog sina, naravno, ali u tišini, a ne još pljuvali ženu kojoj je polomio facu. Nasilnik se ne bi oglašavao, a on snima storije iz auta, došao iz zatvora poršeom, izlazi... Ja ne znam gde mi živimo... - rekla je ona.

Šavija ističe da ne sumnja da će Stefan nastaviti sa provodima tokom leta, dok će ona biti na lečenju.

- Verujem da će gospodin i na more uskoro, dok ja budem ležala u bolnici - rekla je Nataša i priznala da strahuje od njegove osvete:

- Iskreno, plašim se. S obzirom na to da nemam neprijatelje ukoliko mi se nešto desi, pa i za godinu dana, jedini koji može biti odgovoran za to je on.

Izvor: Informer.rs
Foto: natasa.savija/Instagram

nataša šavijastefan karićZadruga