UBRZAĆE VAŠ METABOLIZAM: Stručnjaci za ishranu otkrili pravila za brzo mršavljenje

Doktor Majkl Mozli je objasnio kako bi trebalo da izgleda vrhunski doručak za ljude koji žele da smršaju, kao i koji popularni jutarnji obrok bi trebalo da odbacite.

Dr Mozli je stručnjak za ishranu iz Velike Britanije koji se zalaže za brzo mršavljenje za razliku od sporog. On je osnovao novu dijetu 5:2 i "The Very Fast 800".

Dr Majklov pristup mršavljenju oslanja se na principe mediteranske dijete i dijete sa malo ugljenih hidrata.

Dijeta 5:2 zahteva da mršavije osobe unose samo 800 kalorija dva dana nedeljno, a ostalih pet dana jedu zdravo, ali bez ograničenja u unosu kalorija.

"The Very Fast 800" je izazovnija metoda mršavljenja i ima za cilj da "pokrene" metabolizam.

Ovo rešenje za "brzo mršavljenje" se radi dok se ne postigne zdrava težina ili do 12 nedelja.

Mršavije osobe treba da jedu samo 800 kalorija dnevno, sedam dana u nedelji, prateći mediteransku ishranu sa umereno malo ugljenih hidrata.

Ono što je posebno neverovatno u vezi sa ovom brzom metodom je to što se pokazalo da postiže visoku stopu remisije dijabetesa tipa 2.

Svaki dan treba započeti jajima

Mnogi kažu da je doručak najvažniji obrok u danu, a stručnjaci za ishranu smatraju da svaki dan treba započeti na isti način – jajima.

- Kuvano, poširano, kajgana ili kao omlet – jaja će vas držati duže sitim u poređenju sa žitaricama ili tostom. Ukusna su sa zelenišem i parmezanom ili dimljenim lososom i malo čilija - objašnjava dr Mozli.

Možete da naučite kako da napravite vrhunski doručak za mršavljenje od ovog gurua za ishranu – hranljiv i zasitan omlet od pečuraka.

Govoreći o ukusnom jutarnjem obroku, dr Majkl je rekao:

- Ima samo oko 70-80 kalorija i sadrži mnogo visokokvalitetnih proteina plus druge stvari poput vitamina D i selena.

Za one koji nisu veliki ljubitelji jaja – ili koji jednostavno žele ponekad da ih izbegnu – punomasni jogurt je još jedna odlična opcija.

- Odaberite običan punomasni jogurt, kao na primer grčki i dodajte bobičasto voće, kao što su kupine, jagode ili borovnice za ukus. Ili malo orašastih plodova i malo cimeta - rekao je dr Mozli.

Namirnice koje treba da izbegavate za doručak

Međutim, prema ekspertu, postoje neke namirnice za doručak koje bi trebalo izbegavati.

Većina žitarica za doručak je "natrpana šećerom". Odlučite se za klasične žitarice jer su vlaknastijie.

Peciva za doručak, takođe, treba izbegavati jer bi trebalo smanjiti količinu šećera.

Za one koji ujutru uživaju u voćnoj salati, bolje su jabuke, kruške i bobičasto voće od "slatkog" voća poput manga, ananasa i dinje, prenosi "Express".

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/Freepik.com

brzo mršavljenjedijabetes tip 2dijetadijeta 5:2idealan doručakkako brzo smršatimediteranska dijetamršavljenjepravila za brzo mršavljenjepravilna ishrana