NE DAJ BOŽE DA SAM OTIŠLA KOD LEKARA GODINU DANA KASNIJE: Milica Milša progovorila o ginekološkom problemu koji je rešila operacijom

Milica Milša zabrinula je svoje pratioce kada je na Instagram profilu objavila fotografiju iz bolničkog kreveta. Ona je objasnila da je imala ginekološki problem i da se nakon operacije dobro oseća. Osetila je veliki bol, a na nagovor supruga otišla je kod lekara:

- Ukoliko bar jedna žena posle mog iskustva ode na lekarski pregled i operiše se na vreme, moja misija će biti ispunjena. Mene je upozorio jak bol, a na pregled sam otišla na insistiranje supruga Žarka, pošto i ja spadam među one koji stalno rade i nemaju vremena za sebe - rekla je za magazin "Gloria" i dodala:

- On me je bukvalno naterao, jer zbog korone i mnoštva obaveza dugo nisam bila kod ginekologa. Ispostavilo se da mi je bila potrebna hirurška intervencija, pa sam se naposletku u najkraćem mogućem roku rešila problema. Mislim da ništa ne treba odlagati, da je bolje odmah sve završiti.

Njen oporavak trajao je oko deset dana, pa se vratila snimanju:

- Operaciju sam uradila na vreme. Ne daj bože, da sam otišla recimo za godinu dana, ko zna šta bi bilo. Svima nama godina prođe začas, dok se obrnemo oko sebe, a vreme je nešto što se ne sme gubiti kad je reč o zdravlju. Apelujem na sve žene i muškarce da idu na preglede barem jednom godišnje. Mnogo je lakše uraditi preventive kontrole nego se posle, kad bolest uzme maha, svakodnevno boriti. Treba osluškivati svoj organizam, na prvi signal otići kod doktora. Potrebno je steći navike redovnog ginekološkog pregleda jednom godišnje, kao i biohemijske analize krvi. Čak i da vam ništa ne fali, da ste potpuno zdravi, pravi i mladi, nije na odmet da jednom godišnje uradite sistematski pregled.

Milica kaže da glumci često zanemaruju sebe i da rade čak i kad trpe velike bolove.

- Iskreno, glumci igraju predstavu čak i kad polome nogu, bukvalno je tako. Spadamo među one koji nisu "u vinklu", jer možemo mnogo da trpimo bol, samo da završimo snimanje ili predstavu, sve što treba, što naravno nije dobro.

Posao je i njoj bio prioritet, ali tvrdi da su je dva iskustva opomenula da treba da vodi računa o sebi.

- Opet, da me suprug nije naterao, ko zna kada bih otišla kod doktora jer mi je bilo važno da završim snimanje, da posao ne trpi. S kolenima i hrskavicom imam problem već 12 godina, a doktor je uspeo da ih oporavi zahvaljujući tretmanu plazmom. Jeste da sam navikla da trpim bol, da ne ispašta posao, međutim, ova dva iskustva su me uverila da je i te kako potrebno voditi računa o sebi. Planeta počiva na ženama, koje sve moraju da budu, "supermenke", da rade, budu majke, supruge, domaćice, uz to i pametne, lepe i negovane. Ali, kako bi sve to mogle da postignu, moraju najpre da budu zdrave. Da bi valjale drugima, moraju pre svega da valjaju sebi, što znači da na prvom mestu budu zdrave.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: milicamilsaisakovic/Instagram

lečenjemilica milšaoperacijatop_slideržarko Jokanović