JEDVA VIDLJIVA: Torba manja od zrna soli prodata za 63.750 dolara (VIDEO)

Mikroskopska tašna veličine 657 x 222 x 700 mikrometara prodata je na aukciji za 63.750 dolara. Studio koji je napravio torbu poznat je po kontroverznim kreacijama, poput patika sa ljudskom krvlju i svetom vodicom, džinovskih crvenih čizama i kolonjskom vodom mirisa VD-40.

- Dovoljno uska da prođe kroz iglene uši, ova tašna je toliko mala da će vam trebati mikroskop da je vidite - naveo je modni kolektiv MSCHF iz Bruklina.

Jedva vidljiva golom oku, fluoroscentna zelena tašna bazirana je na popularnom "Luj Viton" dizajnu, ali je izradio bruklinski studio.

Predmet je napravljen pomoću dvofotonske polimerizacije, tehnologije koja se koristi u 3D štampi izuzetno malih plastičnih delova. Tašna je prodata zajedno sa mikroskopom opremljenom digitalnim ekranom kroz koji može da se posmatra.

Promotivni snimak pokazuje dizajn u mnogo krupnijem kadru, na kom se jasno vidi monogram "Luj Viton", a model tašne koja je poslužila za uzor prodaje se između 3.100 i 4.300 dolara.

"Satanske patike" i kolonjska voda mirisa VD-40

Studio MSCHF poznat je po svojim kontroverznim dizajnovima odeće, ali pre svega obuće.

Tako je kompanija "Najki" tužila modni studio zbog "satanskih patika", serija od 666 modifikovanih pari "najki" patika sa kapljicama prave ljudske krvi. Spor se na kraju završio van suda.

Pre dve godine pocepali su četiri "birkin" torbe, da bi od njih napravili sandale, koje su prodavali za 76.000 dolara za par. Nedavno su patentirali "velike crvene čizme" – komično smešne gumene čizme koje nose Dodža Ket, Igi Azalea i druge poznate ličnosti.

U žižu medijske pažnje dospeli su i praveći patike koje su imale svetu vodicu u đonu na peti, kao i kolonjsku vodu koja miriše na VD-40.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

aukcijamikroskopska torbanajmanja torbanajmanja torba na svetutorbatorba manja od zrna soli