BEAUTY SAVETI: Kako da vaše obrve postanu gušće?

Obrve ne krase samo oči, one mogu promeniti oblik lica i naglasiti lepotu i mladost. Međutim, tanke i slabe dlake, naprotiv, učiniće lice umornim, izbledelim i bez karaktera. Ovu pojavu možete izbeći ako se pravilno brinete o vašim obrvama.

Važno je odmah naglasiti: nijedan savet ne može da deluje ako su obrve genetski tanke i retke. Međutim, sasvim je realno poboljšati situaciju i, ako ništa drugo, barem doći do prosečnog oblika i izgledati negovano.

Pročitajte stručne savete ukoliko želite da imate lepe, negovane i pre svega, guste obrve.

Kako da obrve postanu gušće - Saveti za negu

Kokosovo ulje

Ovo ulje efikasno obnavlja strukturu dlačica. Kokosovo ulje zbog svoje teksture zadržava vlagu i poboljšava elastičnost, a osim toga, štiti od oštećenja od sunca i od previsokih i preniskih temperatura. Biće korisno da ga nanesete na koren kose jer ulje sadrži prirodne masne kiseline kao što su kaprilna, stearinska, kaprinska, miristinska i laurinska kiselina.

Ulje čajevca

Omiljeni lek Megan Markl, koja bez bočice ovog ulja ne izlazi iz kuće, poznat je kao jak prirodni antiseptik, pa se često može naći u formulacijama za akne ili lekovitim mastima. Ipak, ne samo da može ubiti bakterije, već i poboljšava regeneraciju, tonus i stimuliše metaboličke procese u ćelijama kože.

Zahvaljujući ovim svojstvima, dlačice na obrvama će početi da rastu aktivnije, a koža će se primetno poboljšati. Međutim, ovde će biti potrebna posebna pažnja: ulje čajevca može izazvati prilično jake alergijske reakcije.

Kako da obrve postanu gušće pomoću ulja lavande?

Poznato po svom umirujućem aromatičnom dejstvu, međutim, malo ljudi zna da se može primeniti lokalno i tako sprečiti gubitak kose. Ulje lavande sadrži tanine, smole i kiseline (kaproičnu, sirćetnu, puternu), koje stimulišu cirkulaciju krvi i normalizuju funkcionisanje folikula dlake. Lavanda takođe ublažava svrab, crvenilo i iritaciju, posebno nakon čupanja obrva.

Maslinovo ulje

Jedan od najstarijih proizvoda smatra se neiscrpnim skladištem korisnih supstanci. Sadrži masne kiseline, koje ne samo da savršeno obnavljaju dlaku, već i poboljšavaju efekat drugih komponenti.

Kada se primenjuje lokalno, može vlažiti kožu, održavati je mekom i gipkom i hraniti dlačice, čineći ih jačim i lakšim za rukovanje. Da biste poboljšali efekat, možete masirati područje obrva.

Kako da obrve postanu gušće masažom?

Ova tehnika je samo prijatna, već i korisna. Laganim dodirima prstiju ne samo da možete poboljšati cirkulaciju krvi u željenom području kako biste ojačali folikule dlake, već možete poboljšati i prodiranje aktivnih supstanci u kožu i kosu. Stručnjaci preporučuju nežno masiranje područja obrva kružnim pokretima, u početku čak i bez preparata, kako bi se navikli na takav postupak. Redovna masaža je garancija da će dlačice vremenom postati gušće.

Iskusni kozmetičar

Ponekad promena specijaliste, kome možete poveriti svoje obrve, deluje efikasnije od bilo kojeg ulja.

Dobro poznata činjenica: nemojte čupati obrve na preterano jakom svetlu - tako će svaka dlaka izgledati previše tamna, gusta i nepotrebna. Samo profesionalci mogu da rade na ovakvom svetlu. Ako samo treba da ispravite oblik, onda je bolje to učiniti tokom dana u normalnom osvetljenju.

Pored toga, važno je obratiti pažnju da li olovka ili četkica za obrve prilikom šminkanja grebe kožu. Mehanička oštećenja mogu izazvati iritaciju, upalu i usporiti rast kose.

Smanjite nivo stresa

Svi znaju da kosa na glavi pati od teškog emocionalnog stanja. Ali zajedno sa njima, i trepavice i obrve mogu početi da opadaju. U ovom slučaju, triholozi mogu govoriti o telogenom efluviju.

Postoje tri faze u životnom ciklusu kose: anagen, katagen i telogen.

Tokom prve faze dolazi do aktivnog rasta, koji traje otprilike od 2 do 7 godina. Oko 80-90% kose je u ovoj fazi. Zatim dolazi do katagena – kosa prestaje da raste i dobija ishranu, ali opada već u procesu telogena – faze mirovanja, koja traje u proseku 3-4 meseca.

Telogen efluvijum nastaje kada više od 20% kose pređe u treću fazu, što izaziva prekomerni gubitak kose. To se obično dešava nekoliko meseci nakon velikog stresa. Drugi mogući uzroci uključuju nedostatke u ishrani, lekove i akutnu bolest.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

beauty savetidlakegušće obrvegusta dlakaguste dlakeguste obrvekokosovo uljekozmetičarimasaža obrvamaslinovo uljenega obrvaobrvestresulje čajevcaulje lavandevlasi