POSTOJI RAZLIKA: Na koji način raskidaju žene, a kako vezu prekidaju muškarci?

Prekid veze svakome teško pada, a da li ste znali da postoje velike razlike u načinu raskidanja između žene i muškarca?

Iako se smatra da su muškarci čvršći od žena i da retko kada pokazuju emocije, kada je reč o raskidanju, stereotipi se prekidaju. Muškarcima je teže i potrebno im je više vremena da prekinu vezu, nego ženama.

Po nekim studijama koje su istraživale muško - ženske odnose, a uz to i raskide, istraživači su došli do zanimljivog zaključka: Ženama je potrebno maksimum šest dana da donesu odluku, dok je muškarcima potrebno više vremena (oko mesec dana). Ovo samo govori o tome koliko muškarci preispituju svoju odluku i koliko u stvari vole kada su u vezi.

Metode raskida

Što se tiče konkretnog načina na koji raskidaju, većina žena je odlučila da je najbolji metod direktan i iskren razgovor. Na ovaj direktan način, kako kažu, raskid uglavnom manje boli i prijatniji je (ukoliko je to uopšte moguće).

Suprotno ovome, oko 88% muškaraca je reklo da uvek potebno dobro razmisliti i isplanirati do detalja raskid, kako bi im bio manje bolan i traumatičan.

Međutim, ono što je zajedničko za oba pola je da od početka razmišljanja o raskidu - i muškarac i žena slušaju svoja osećanja, koja su možda tokom veze negde "zaturili" duboko u sebi. Ponekad se desi da u jednom trenutku veza opet izgleda savršeno, ali se posle i jednog malog neslaganja sve vrati na staro. Onda sledi osećaj depresije i tuge, jer osoba napokon shvata da je vezi u potpunosti došao kraj i da nema povratka.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

kraj ljubavne vezeljubavljubavna vezametode raskidanačin raskidanjaosećanjaprekid vezeraskidraskid vezeraskidanjeveza