NEZAPAMĆENE VRUĆINE U SAD-U: Čuvari nacionalnog parka u Juti ispekli keks u automobilu (VIDEO)

Osoblje Nacionalnog parka "Zajon" u južnom delu američke države Juta odlučilo je da pokaže da vrućine koje pogađaju ovaj deo SAD nisu šala, pa su ispekli keks ostavljajući testo u parkiranom automobilu.

- Vaš automobil može biti rerna - bukvalno. Zato smo odlučili da ispečemo kolačiće - poručili su rendžeri u objavi na Instagramu, koja sadrži video u kojem je pleh s čokoladnim keksićima stavljen na kontrolnu ploču automobila.

Bilo je potrebno oko tri sata da keks bude pečen, a rendžeri su primetili da su ispali malo hrskavi.

Temperature u Zajonu proteklih nedelja stalno su bile iznad 38 stepeni Celzijusa, što znači da temperature unutar vozila tamo mogu dostići i 93 stepena, navode američki mediji.

Pre nego što su se keksići ispekli, u automobil je stavljen termometar koji se od vrućine rastopio.

Kako bi sprečili bolesti povezane s vrućinom, osoblje parka "Zajon" preporučilo je proveru prognoze pre posete parku, nošenje kreme za sunčanje, izbegavanje velikih napora i održavanje hidratacije.

Životinje i decu nikada ne bi trebalo ostavljati same u automobilu, navodi se u objavi službe parka.

Na veb sajtu parka se savetuje posetiocima i da obrate pažnju na znakove iscrpljenosti i simptome toplotnog udara kada posećuju park tokom toplijih meseci.

- Takođe predlažemo da hranu ponesete sa sobom umesto da je ostavite u kolima da se topi ili peče - navela je rendžerska služba u objavi.

Izvor: 021.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Freepik.com

ispečen keks u kolimajutakeksnacionalni parknezapamćene vrućinesadvisoke temperaturevrućinevrućine u SAD-u