BUDITE OTMENE I ELEGANTNE: Kojih sedam modnih pravila bi trebalo da poštujete?

Odeća ne čini čoveka, ali može mnogo toga da kaže o njemu. Izbor odeće može učiniti da izgledamo veoma otmeno, dok s druge strane u istoj možemo izgledati veoma "jeftino".

Najstroža modna kritičarka Ana Vintur istakla je jasno pravilo kojeg bi svi trebalo da se držimo kako ne bismo upali u zamku i izgledali degutantno.

Međutim, uz samo nekoliko pravila možete svaku kombinaciju podići na viši nivo i izgledati otmeno u svakoj prilici.

Nošenje odgovarajuće odeće

Ovo je jedno od najvažnijih pravila, a svodi se na to da treba naći odeću i stil koji pristaju našem obliku tela. Modni stručnjaci sugerišu da se poslužite uslugama krojača ako siluetu pojedinih odevnih komada sami ne možete prilagoditi.

Prevelika odeća može se korigovati i raznim pojasevima i kaiševima, a izgledaće veoma moderno i ležerno. Takođe, trebalo bi izbegavati previše usku odeću jer ističe svaki deo tela, posebno ukoliko imamo višak kilograma.

Nakit

Nakit svaku kombinaciju diže na viši nivo, ali svakako ne treba preterivati. Ukoliko niste sigurni u izbor nakita, vodite se parolom: "Manje je više", što bi značilo da diskretniji nakit izgleda mnogo otmenije.

Investiranje u dobru obuću

Dobra obuća je više od pola odrađenog posla, pa ne treba žaliti kada je ista u pitanju. Osim toga, veoma je isplatljiva investicija budući da možemo da je nosimo i više godina, posebno ako je dobrog kvaliteta.

Crna boja

Cenovno pristupačni komadi u tamnim bojama, a posebno u crnoj, u većini slučajeva izgledaju puno bolje od sličnih komada u svetlijoj paleti boja jer su sitniji nedostaci manje uočljivi.

Pobrinite se za stanje svoje odeće

Obuća iznošenog izgleda, labave nitne, dugmad na džemperu ili mrlje na pantalonama nijednom stajlingu neće dati skupocen izgled. Pobrinite se da sve što nosite izgleda čisto i u dobrom stanju kako biste izbegli jeftin utisak.

Obavezno peglanje

Obratite pažnju da stvari koje nosite uvek budu ispeglane, tako ćete izgledati uredno.

Odgovarajući donji veš

Odevne kombinacije u kojima se nazire grudnjak ili gaćice ispod majice i pantalona nikada neće rezultirati skupocenim utiskom, stoga se pobrinite da silueta odeće nije "uzurpirana" onime što nosite ispod nje.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

crna odećaElegancijagarderobaispeglana odećakako izgledati skupokvalitetna obućamodamodna pravilanakitodećaodgovarajuća odećaširoka odećauska odeća