MEJKAP TRIKOVI: Izbegnite greške pri šminkanju očiju sa spuštenim kapcima

Kada se šminkamo, trudimo se da krajnji rezultat izgleda savršeno. Međutim, postoje greške koje sve dame čine. Pogotovo one koje imaju spuštene kapke.

Greške u šminkanju spuštenih kapaka

Ovakav oblik i struktura očiju čine nanošenje šminke za nijansu težim. Dobra vest je da ipak možete da se dobro našminkate ukoliko izbegavate ovih nekoliko grešaka.

Zatvaranje očiju prilikom nanošenja šminke

Ukoliko zatvorite oko dok nanosite šminku na njega, niste u mogućnosti uvidite kakav će rezultat biti. Tačnije, možete savršeno da nanesete šminku na zatvoreno oko, ali kada ga otvorite to neće izgledati kako ste zamislili. Zbog toga je veoma važno da vidite kako izgleda to što radite na otvorenom oku da ne biste morali sve ponovo.

Iscrtavanje jasnih kontura oko očiju

Široke ili dugačke strelice oko očiju ne čine izgled izražajnim. Baš suprotno. One privlače pažnju na vaš kapak, a ne na oči. Umesto jasnih linija i izraženih strelica, najbolje bi bilo da pravite blage prelaze senčenjem.

Kontrastni prelazi

Šminka ne bi trebalo da ima previše oštre prelaze, niti da bude previše svetla jer ćete tako dodatno skrenuti pažnju na kapke. To ne znači da vam pristaje samo senka u bež nijansama, ali koristite mekše i prigušenije boje.

Loše senčenje

Jasne granice senčenja mogu pokvariti čak i najbolju šminku. Pronađite dobru četku za senčenje: Treba da bude okruglog prečnika i obliku baklje. Pored toga odaberite meke senke koje će se lako izmešati.

Nanošenje sjajnih senki

Sjajne senke stvaraju dodatni volumen na kapku. Najbolje bi bilo da ih ne nanosite jer ćete ga dodatno naglasiti.

Nanošenje široke linije ajlajnera

Kod šminkanja spuštenih kapaka, veoma je važno da ne izvlačite široke linije ajlajnerom jer ćete tako ukazati na nesavršenosti onoga što želite da sakrijete.

Izvlačenje linija koje ne prate obrve

Previše ravna linija će izgledati veoma loše kao deo šminke. Međutim, lagana krivina u obliku obrva će pomoći da se kapak vizuelno podigne. Ipak, budite pažljivi da ne savijete ovu liniju previše jer ćete inače imati uplašen izraz lica.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

ajlajnergreškemejkapmejkap greškemejkap trikoviobrvesenke za očišminkašminkanješminkanje očijuspušteni kapci