SLOW SHOPPING: Koncept budućnosti koji su #VREMEZA portal i AVA SHOPPING PARK predstavili na danu izdvojenom samo za dame

Na LADIES DAY koji su organizovali portal za SlowLiving&Loving www.vremeza.com i AVA SHOPPING PARK, predstavnice print i digital medija iskusile su koncept slow shoppinga uz saradnike portala koji su im pružili korisne savete o izboru odgovarajuće odeće za jogu i sport, kako da koriste dekoraciju za feng shui koncept, koje proizvode za makeup da koriste i kako da se spreme za gluten-free letovanje.

- Slow shopping je novi način da sagledate svoju strategiju kupovine. Umesto da žurite da kupite neki artikal čim se pojavi želja ili potreba, da trčite kroz tržne centre i skoro mahnito se gurate među rafovima i na kasama, slow shopping podstiče potpuno drugačiji tempo: cilj je usmereno iskustvo kupovine koje se završava samo stvarima koje zaista želite da uđu u vaš dom, koje neguju vaše celovito biće i koje će biti trajne i korisne i za vašu energiju - izjavila je Jasmina Stojanović, osnivačica portala www.vremeza.com.

- U zajedničkom događaju kojeg smo organizovali sa AVA šoping parkom, kao društveno odgovornim šoping centrom, koji pre svega misli na svoje posetioce, preveli smo ovaj koncept i kao "lagani šoping" u kom uživamo, istražujemo, zabavljamo se a ujedno smo svesni svojih potreba i negujemo i telo i duh - istakla je Jasmina.

Foto: Promo

Predstavnice print i digital medija dan i druženje su započele uz fenomenalne Starbucks Srbija kafe i napitke po želji, a posebno su uživali u novim ukusima (proverite u AVA SHOPPING PARKU koji su).

U Nike radnji je učiteljica joge i osnivačica škole ShivaShakti, Dragana Balić, pokazala koja odeća za jogu je najbolja i zašto treba da vodimo računa o materijalima.

- Nike ima pokret Move to Zero i obuću prave od recikliranih materijala, što je nama koji se bavimo jogom i živimo prirodnim i zdravim načinom života vrlo zanimljivo - izjavila je Dragana.

Uvek moderni aktuelni komadi adidas privukli su pažnju gošći koje neguju sportski stil. U Beosport official je Isidora Čakarmiš, fitnes trener Dgyum teretane koja neguje personalni pristup, objasnila je koji su topovi su dobri za aktivan trening ali i šta da biramo za donji deo odeće za trening.

- Uvek gledajte da ne bude preterano kratko, kada birate biciklističke na primer, radi udobnosti ali da ne bude ni mnogo dugačko da se ne biste grejali - savetuje Isidora.

"Odeća neće promeniti svet, ali žene koje je nose - hoće" - izjavila je Anne Klein, dizajnerka koja je promenila stil oblačenja 60-ih i 70-ih u Americi, a mi smo ovim druženjem to potvrdili.

Jelena Dejanovska, feng shui ekspert i BaZi konsultant je u Sinsay demonstrirala kako da pomoću dekorativnih detalja poboljšamo energiju u domu aktivirajući feng shui koncept.

- Svima koji žele da svoj dom organizuju po principu Feng shui-a neophodno je da znaju Pet elemenata a to su Voda, Drvo, Zemlja, Vatra, Metal. Svaki od njih predstavlja određeni kvalitet energije koja može biti sadržana u predmetu. Na primer, ako je element Zemlja potreban, možemo odabrati kvadratni oblik stola ili stolica ili ga zastupiti u prostoru nekom od nijanse žute boje - savetuje Jelena.

Foto: Promo

U Galen pharm su nas sa osmehom dočekali i tu je Ana Kovačević, profesionalni makeup artist i osnivač Obuke realnog šminkanja ispričala kakva je to dobra makeup rutina.

- Svuda se priča o moći prekrivanja šminkom, a šminka realno treba da naglasi ono sto je lepo na nama i na tome treba da nam je fokus. Mnogo je žena koje našminkane žele sebi da liče na sebe i to je najveća lepota. Žene imaju potrebu da odvoje vreme za sebe, a ujedno da to vreme bude lepo, lako i korisno - poručuje Ana.

Milena Marić, savetnica za bezglutensku ishranu, influenserka i autorka profila debela_bezglutenka koje suplemente da koristimo ako smo intolerantni na gluten.

- Za putovanja su veoma važni suplementacija i vitamini. Moj izbor je Terranova brend – bez glutena, bez aditiva, dobijaju se postupkom liofilizacije iz čistog organskog bilja - preporučila je Milena.

Gigagtron nam je predstavio nove sprave za fitnes, a LC Waikiki široki izbor odeće za mame i decu.

Foto: Promo

Jedinstvenu shopping AVAnturu zaokružile su u restoranu Balkan gde su nas dočekali sa izborom menija za vegetarijance ali i nacionalnim jelima koja su potpis ovog restorana. Enterijer u toplim detaljima i tonovima, ukusi koji su pružali uživanje i perfektna usluga, upotpunili su lepotu ovog druženja i povezivanja.

- U prirodi, podno Avale, posmatrale smo oblake kako se razilaze i smejale koliko je lepo i lako uživati u lepoti i verovati u moć dobre energije da uvek donese Sunce. Poneli smo sa sobom i krilaticu ovog druženja: #VremeZa tebe je najbolje provedeno vreme - istakla je Aleksandra Kožul, direktorka komunikacija kompanije Novaston, koja upravlja AVA Shopping Parkom.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Aleksandra KožulAva Shopping ParkšopingVremeza