Crno-beli imaju šampionske ambicije!

Partizan će se takmičiti u Grupi C Evrolige sa Efesom, Armanijem, Real Madridom, Makabijem i još jednom ekipom iz kvalifikacija. Učestvovaće i u Jadranskoj ligi, Košarkaškoj ligi Srbije i u nacionalnom kupu.

"Moramo da budemo realni. Lige u kojima učestvujemo sve su teže. Naša grupa u Evroligi je najteža, ali to nas ne oslobađa obaveze da uložimo svu svoju energiju i sve svoje znanje na terenu
", rekao je Vlada Jovanović novinarima u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Partizan i u Jadranskoj ligi ima velike ambicije, kao i drugi klubovi.

"Ne pitamo se samo mi. Dolaskom Makabija, trofejnog kluba, u Jadranskoj ligi je pojačana konkurencija. Mi želimo najbolje i najviše - to želimo da ostvarimo", rekao je Jovanović.

Partizan očekuje trofeje i u Košarkaškoj ligi Srbije i u Kupu.

"Glad se povećala kod drugih klubova, pa će nam i to biti jako teško. Partizan stalno brani neke trofeje u prethodnih 16 godina i stalno nešto mora. Trudićemo se to da uradimo, a pričaćemo na kraju sezonu koliko smo u tome uspeli", rekao je Jovanović.

Košarkaš Partizana Nikola Peković istakao je da ekipu očekuje dosta jakih utakmica.

"Dobro treniramo, za sada je sve u redu. Ambicije Partizana su poznate, uvek ima najviše ciljeve. Evroliga je dosta jača ove sezone jer ima dosta igrača iz NBA lige. Očekuje nas težak zadatak", rekao je Peković.

Kapiten Partizana Petar Božić smatra da su očekivanja od ekipe ista kao i prethodnih sezona.

"Očekivanja su uvek maksimalna. Svaka sezona je priča za sebe, a naši ciljevi, želje i ambicije su uvek isti", rekao je Božić.

Prema njegovim rečima, "crno-beli" imaju tešku grupu u Evroligi.

"Teška nam je grupa, možda i najteža. Ne bavimo se prognozama, već uigravanjem tima. Spremamo se za mnogo teške protivnike. Svake godine se naprave određene procene dokle Partizan može da dogura, pa se nadam da ćemo i ove godine da premašimo ta očekivanja", rekao je Božić.

Partizan će prvu utakmicu Evrolige igrati u Beogradu 20. oktobra s turskim Efesom.

Beta

kk partizan