ODUSTALA SAM OD PERFEKCIJE, DECA SU ME TOME NAUČILA: Jelena Đoković iskreno o braku sa Novakom i vaspitanju ćerke Tare i sina Stefana

Supruga najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, globalna direktorka fondacije Novak Đoković, Jelena progovorila je o projektima na kojima trenutno radi, ali i privatnim temama.

Jelena je u proteklih nekoliko nedelja obilazila region kako bi promovisala film "Mudrost traume" doktora Gabora Matea kroz koji možemo da istražimo zašto se zapadno društvo suočava s epidemijama kao što su anksioznost, hronične bolesti i upotreba psihoaktivnih supstanci, te da li je to došlo i kod nas. Jelena je organizovala panale gde su nakon filma ljudi mogli da postavljaju pitanja i govore o svojim problemima.

Supruga Novaka Đokovića progovorila je o tome kako se snalazi kao majka pored brojnih obaveza koje ima.

- Imala sam san da svojoj deci budem najbolja verzija sebe, a u tome sam imala veliku podršku svoje okoline i Novaka. Naravno, tu ima svakodnevnih kriza i sad ne želim da pričam neke bajke, ali važno je da imamo podršku - rekla je Jelena, a na pitanje voditeljke da li je kroz život težila perfekciji, Jelena je rekla:

- Ne mogu da budem perfektna! Težila sam tome, ali su me deca, kao moji najveći učitelji naučili da ne treba da težim perfekcionizmu. Kada su emocije prisutne ne možemo da imamo takav cilj, mi smo ljudi, a ne roboti. Danas sebe gledam kao ljudsko biće, a nekada nisam.

Na pitanje čemu su je deca naučila, rekla je:

- Deca su me naučila da se zauzmem za sebe, jer su oni takvi i zahvalna sam što su se baš takvi rodili. Uz njihovu pomoć sam napustila tu ideju o savršenosti. Novak i ja danas ne možemo da ih vaspitavamo onako kako su naši roditelji vaspitavali nas jer je sada neko drugo vreme. Tara i Stefan provode dosta vremena u vrtićima, idu na treninge, imaju organizovane aktivnosti, a mi roditelji treba da se snađemo u tim modernim izazovima. S druge strane, suština vaspitanja je da samo treba da im prenosimo ljubav.

Iako živimo u surovom svetu, a Jelenina i Novakova deca nose teret slave, ona je ispričala da uprkos tome što nije sve ružičasto ne želi da im skida te naočare sama. Često u šali znam da im kažem: "E, da sam ja tako odgovorila svom tati, kako bi se drugačija provela", a oni mi samo kažu: "Pa šta"... uvek ima problema i izazova.

- Ne želim da moju decu pripremam na to da je život surov, to će sami otkrivati. Sa njima delim neke svoje minimalne probleme, a oni meni uvek mogu da se požale. Ja sam tu da ih usmerim, oni su svoji, jer na ovaj svet nisu došli kao jedna bela tabla.

Na pitanje koliko joj teško pada kada se zbog poslovnih obaveza odvaja od dece, Jelena je rekla:

- Ne razdvajam se često od njih. Kada je Novak na putu ja sam sa decom, a evo sada dok sam ja bila na regionalnoj turneji, on ih je pazio. Privilegija je imati partnera kao što je Novak, zaista - rekla je Jelena.

Na pitanje da li je grize savest kada ode od njih, kroz osmeh je rekla:

- Iskreno, ne dozvoljavam to sebi jer mi prija da nekada malo odem od dece. Prija mi jer se vratim mnogo bolja, uželim se i imam više strpljenja za njihove potrebe, a to je svakom roditelju potrebno.

Izvor: Blic.rs
Foto: jelenadjokovicndf/Instagram

jelena đokovićnovak đokovićtop_slider