VOZ PROMAŠIO SKRETANJE: Umesto u Strazbur, EU poslanici stigli u Diznilend

Brzi voz koji je prevozio nekoliko stotina poslanika i zvaničnika Evropskog parlamenta pogrešno je skrenuo na putu ka Strazburu i završio u zabavnom parku Diznilend u blizini Pariza.

Poslanici Evropske unije koji su putovali specijalnim vozom od Brisela do Strazbura imali su neočekivani pogled na Magične planine, kada su slučajno posetili Diznilend.

Na iznenađenje velikog broja poslanika, ovaj slučajni susret sa Diznilendom izazvao je malo veselja. Inače Strazbur je zvanično sedište Evropskog parlamenta, iako se veliki deo posla obavlja u Briselu.

- 'Gde magija oživljava' – da li će Diznijev slogan uskoro biti slogan Evropskog parlamenta? - jedan je od tvitova službenika za štampu parlamenta, Emanuela Fulona, koji se našao u vozu.

Svakog meseca EP iznajmljuje dva voza za plenarnu sednicu u Strazburu, u istočnoj Francuskoj, kako bi izbegao veliku kolonu vozila između dva grada, gde je rastojanje 480 kilometara.

Posle polaska sa stanice Midi u Briselu, voz je stigao na stanicu "Šarl de Gol" u Parizu i uputio se ka Marne la Vale Šez, gde se nalazi Diznilend, što je izazvalo kašnjenje od 45 minuta.

- Tim Diznilenda - napisala je Samira Rafaela, holandska poslanica u Evropskom parlamentu, na fotografiji koju je postavila na Tviteru, prikazujući je u restoranu voza sa svojim kolegom evropskim poslanikom Mohamedom Čahimom, koji je izgledao kao da pije limunadu.

- Nismo mogli da izađemo, nažalost - rekao je zvaničnik EU, koji je dodao da je mogao da vidi vrh rolerkostera.

Jedan od putnika je rekao da nisu ni primetili da su u zemlji Mikija Mausa.

U aprilu, visoki socijalistički poslanik Pedro Silva Pereira rekao je na sastanku iza zatvorenih vrata da postoji nedostatak sedišta u vozovima za Strazbur i upitao je da li parlament može da iznajmi još vozova.

Kristof Hansen, poslanik Evropske narodne partije koji se bavi administrativnim pitanjima, rekao je na istom sastanku da nema dovoljno vozova na raspolaganju.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

diznilendparizstrazburvoz