Brazilci spremali Saudijsku Arabiju za Svetsko prvenstvo

MINHEN, 13. juna 2006. (Beta-Rojters) - Saudijska Arabija  se nada da će njihov tim, koji je pripremalo 11 Brazilaca, pobediti Tunis, u njihovom prvom meču na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Nemačkoj.
Selektor Saudijske Arabije, Brazilac Markos Paketa, izjavio je danas da je ekipa pripremljena veoma dobro za arapski derbi na šampionatu.
"Radili smo s grupom od 11 Brazilaca i mislim da smo odlično pripremljeni u svakom segmentu. Na primer, s nama je radio trener koji je pripremao Ronalda i Rivalda za prošlo Svetsko prvenstvo", rekao je Paketa, koji preuzeo reprezentaciju prošle godine.
On je sa sobom doveo ekipu različitih stručnjaka među kojima su psiholog i kondicioni trener.
"Doneli smo naše iskustvo reprezentaciji Saudijske Arabije. Tim veoma liči na brazilski po sistemu igre i formaciji. Dali smo slobodu igračima na terenu", rekao je Paketa.
Saudijska Arabija nada se da bi pobeda u meču sa Tunisom povećala šanse da se plasira u naredni krug. Oni će se kasnije u takmičenju u Grupi H sastati sa Španijom i Ukrajinom.
Paketa je samo jedan od mnogobrojnih brazilskih trenera koji su radili u Saudijskoj Arabiji, a ta lista uključuje Marija Zagala i sadašnjeg selektora Karlosa Alberta Pareiru.