PRIJAVA NIJE POTREBNA: Ministar finansija Siniša Mali otkrio kada će penzionerima biti isplaćeno 20.000 dinara pomoći

Govoreći na današnjoj sedinici Skupštine Srbije o predlogu budžeta za 2024. godinu, ministar finansija Siniša Mali dotakao se i teme o jednokratnoj pomoći države penzionerima. Naime, kako je istakao Mali, pomoć države od 20.000 dinara biće isplaćena penzionerima 30. novembra ove godine.

Ko sve ima pravo na 20.000 dinara pomoći države?

Ova vrsta pomoći države biće isplaćena svim korisnicima penzija i privremenih naknada, invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci, korisnicima privremene naknade kod PIO Fonda.

Kako da se prijavite za pomoć od 20.000 dinara?

Naime, ova vrsta pomoći države biće uplaćivana automatski, tj. prijava za istu, neće biti potrebna.

Još jedno povećanje penzija u januaru

Pored ove jednokratne pomoći, penzionere u januaru očekuje još jedno povećanje penzija, od 14,8 odsto.

Pomoć penzionerima nije novost

Jednokaratna pomoć penzionerima nije nova "kategorija" pomoći u Srbiji. Država je isplaćivala i 2016. godine ali i kasnije. Novčanu pomoć su dobijali penzioneri iz svih kategorija, a iznos pomoći je najčešće bio 5.000 dinara, nekad i manje, a isplata je išla pred Novu godinu. U 2021. godini, kroz tri isplate, penzionerima je dato oko 90 evra pomoći.

Izvor: Blic Biznis
Foto: Ilustracija/Freepik.com

20.000 dinara za penzionerejednokratna pomoć državeministar finansijanovacnovčana pomoć državepenzijepenzioneripomoć državesiniša mali