Otvoren festival nacionalnih kuhinja “Taste of Planet” predstavljanjem nacionalne kuhinje Libije

Predstavljanjem nacionalne kuhinje Libije danas je na platou ispred Promenade otvoren festival nacionalnih kuhinja "Taste of Planet".

Veliki broj građana i turista Novog Sada uživalo je u ukusima najpoznatijih libijskih jela, kao što su "cuscus" i "mekfufa" - jelo od jagnjećeg mesa sa povrćem i začinima koje služilo uz libijski hleb, poznat kao "khubz". Posetioci festivala zasladili su se "baklavom" punjenom bademima, "atayefom", vrstom punjenih palačinki sa sirom ili orasima koje se služilo sa sirupom od ruže i mnogim drugim poslasticama.

Festival "Taste of Planet" otvorio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

- Ovo je najbolji način da pronađemo ono što nam je zajedničko, ono u čemu uživamo, šta nas povezuje, a to svakako jeste hrana. Među ponuđenim specijalitetima pronašao sam ukuse moje rodne Bosne i Hercegovine, kao i ukuse koje sam sretao po svetu - rekao je Ivanišević otvarajući festival.

Prisutnima se obratio i Nj.E. ambasador Libije u Srbiji, Mohamed Galbun.

Tokom 6 festivalskih dana, na platou ispred Promenade ugostićemo ambasadore, predstavnike ambasada i nacionalnih saveta koji će nam predstaviti raznovrsne ukuse svoje nacionalne kuhinje kao i bogat kulturno-umetnički program.

U autentičnim drvenim kućicama posetioci će imati priliku da probaju specijalitete iz celog sveta, kao i tradicionalna jela karakteristična za područje Vojvodine.

Festival organizuju udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada. Generalni pokrovitelj manifestacije je kompanija Coca-Cola, a spozor kompanija Heineken sa brendom "Zaječarsko".

Foto: CMC

coca colacolor media communicationsfestival nacionalnih kuhinjaheinekenMohamed Galbunnacionalna kuhinja LibijeNenad Ivaniševićnovi sadOtvaranjeTaste of Planettc promenadaThe Best EventsZaječarsko