Podgorica slavila čitavu noć!

Ljubitelji fudbala u glavnom gradu Crne Gore slavili su, u kafićima, takoreći, celu noć, zajedno sa engleskim navijačima, jer je rezultat sinoćnje utakmice 2:2 povoljan za obe reprezentacije.

Crna Gora se tim rezultatom plasirala u baraž za Evropsko prvenstvo, a Engleska je, kao prva u grupi, obezbedila direktan plasman za prvenstvo.

Trener crnogorskih fudbalera, "crvenih sokolova", Branko Brnović je posle utakmice u Podgorici izjavio da je "najsrećniji čcovek na svetu".

Publika je frenetično sve vreme bodrila reprezentaciju Crne Gore. Na jednoj tribini stadiona pod Goricom, na velikom transarentu, bio je ispisan naslov Njegoševe pjesme "Noć skuplja vijeka", a neki navijači su na fesjbuku poručili da ovako nisu bili srećni od 21. maja 2006. godine, kada je Crna Gora obnovila državnost.

Uspeh crnogorske fudbalske reprezentacije krupnim naslovima pozdravili su danas podgorički listovi "Pobjeda" i "Vijesti", dok treći list, "Dan", nije objavio ni rezultat.

Umesto toga, u sportskom dodatku, na naslovnoj stranici, štampan je naslov "Sramotna odluka Dejana Savićevića" zbog toga što predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore ekipi tog medija nije izdao akreditaciju za praćenje utakmice.

Beta

kvalifikacije za ep 2012