Nova kolekcija Suzane Perić osvaja publiku širom sveta - od Novog Sada, preko Čikaga, do Atine

Posle velikog uspeha na Nedelji mode u Novom Sadu - Serbia Fashion Week-u, a potom i predstavljanja kolekcije na međunarodnoj sceni u okviru Chicago Fashion Week-a, kreatorka Suzana Perić je kolekcijom Glam Galaxy još jednom pokazala zašto je neprikosnoveni domaći modni kreator, čije kolekcije, unazad 27 godina, spajaju kulture širom sveta.

Grcima predstavljena kolekcija Glam Galaxy

Nastavljajući svoju modnu misiju, Perićeva je u petak, 3. novembra, u dvorcu Zapio u Atini, kolekciju Glam Galaxy predstavila odabranoj publici i modnim znalcima u okviru Athens Fashion Week-a. Ovom revijom obeleženo je ujedno i 10 godina sjajne saradnje između Serbia Fashion Week-a i Atinske nedelje mode.

Suzana Perić, koja je predstavnica Srpske nedelje mode, reviju je otvorila fenomenalnim modelom koji je nosio čuveni njujorški influenser Elton Ilirjani, preduzetnik filantrop koji ponosno podržava kampanju o harmoničnoj jednakosti za svaku osobu na svetu. Modne revije i snimanja u svakom kutku planete učinili su ga popularnom umetničkom ikonom sa više od 11 miliona pratilaca.

Među modelima bila je i srpska manekenka Ana Prelević koja beleži velike poslovne uspehe u Grčkoj.

Foto: Christos Katsaounis

Publika je pod utiscima komentarisala modele sa ushićenjem, a Suzana Perić je izjavila:

- Uvek je izazov predstaviti kolekciju publici koja do sada nije imala priliku da se upozna sa vašim radom, a poseban izazov je ako je to u gradu koji, u ovom delu Evrope, važi za kolevku kulture i hedonizma. Glamur je univerzalna reč koja spaja ljubitelje mode širom sveta i sigurna sam, ako je suditi po brojnim aplauzima koje smo dobili, da ćemo osvojiti i ovo modno tržiste, a pre svega bih volela da modele ponesu dame iz sveta kulture, mode, muzike i televizije i zašto da ne, iz poltike.

Foto: Christos Katsaounis

O kolekciji Glam Galaxy

Suzana Perić kolekcijom Glam Galaxy predstavlja haljine od svile i brokata, smelih krojeva, obogaćene detaljima ručne izrade. Poigrava se klasikom dovodeći je u kontekst popularnog futurizma. Ženskim odelima daje novi sjaj rušeći konvencionalne kanone. Blejzeri postaju umetnost koja se nosi, bluze i korseti pretvaraju se u drugu kožu koja slavi snagu ženstvenosti. Koloristički, kolekcija osvaja hrabrim tonskim dijalozima. Srebro i zlato se slivaju u jedinstveni tok otmene senzualnosti, dok detalji od bisera, tirkiza i kristala slave večitu žensku zaljubljenost u lepotu. Akordi kraljevsko plave ili kardinalsko crvene se sada pojavljuju u novom kontekstu - slave prošlost i streme ka budućnosti.

Izvor: Promo
Foto: Christos Katsaounis

Ana PrelevićAthens Fashion WeekElton Ilirjanigrčkakolekcija Glam Galaxymodamodna kreatorkamodna revijaodećarevijasuzana perićtop_slider