BORIĆU SE ZA SVOJE DETE DO ZADNJE KAPI KRVI: Vrhovni sud u Hrvatskoj oduzeo Severini Vučković starateljstvo nad sinom Aleksandrom

Vrhovni sud u Hrvatskoj doneo je odluku da Severina Vučković i Milan Popović više neće deliti starateljstvo nad sinom Aleksandrom, već je ono dodeljeno kralju bakra.

Naime, Hrvatski vrhovnui sud ustanovio je da sud u Splitu nije uopšte cenio dokaze veštaka niti ih uzimao za ozbiljno, već je radio po naređenju trećeg lica.

Ono što se navodi jeste da je Sud u Splitu, koji je inače Sud u rodnom gradu pevačice, navodno pod njenim uticajem namestio presudu 2021. godine koja njoj odgovara, a koju je sada oborio Vrhovni hrvatski sud, kao i hrvatski mediji, koji kažu da se desila nameštaljka i da je sud u Splitu prekršio zakon, te radio kako je "neko" drugi diktirao.

Severinin advokat nema saznanja o navedenoj odluci Vrhovnog suda pa kaže da ne može da je komentariše, piše u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

- Jedino što može sa sigurnošću reći je da "nije tačno da bi Vrhovni sud mogao promeniti odluku Županijskog suda u Splitu, jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jedno procesno pitanje o kojem je mogao eventualno zauzeti stav drugačiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri". Ako je tačno to što piše da je vraćeno radi saslušanja veštaka, radi se o presudi Vrhovnog suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnog suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnog suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije doprinio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio protivno ustavno-sudskoj praksi - piše u saopštenju.

Severina se posle ove presude oglasila za hrvatske medije.

- Evo sad su i Vrhovne sudije dale svoju presudu. Digli su ruku u ime mog deteta koje nikad nisu videli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sistema, i ja zajedno s njim. Ne želem da sada tražim nepravilnosti u odlukama Vrhovnog suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su doneli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja, advokatica. Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dete, bez kojeg sam bila 20 meseci. Nećete se igrati s mojim detetom. S kojim pravom? Moje dete nije vreća krompira kojim ćete trgovati. Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovo svoje dete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend, subotu i nedelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji deteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me je ove države, da se ovakve stvari rade detetu, da ja ne smem govoriti da ne bih nekoga uvredila. Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnog suda, ali prošla sam je sa svojim detetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se sudije štrajkom bore za svoje plate, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dete koje se izjasnilo da želi da živi sa mnom što očigledno nikoga ne zanima - rekla je pevačica.

Izvor: Kurir.rs/Index.hr
Foto: severina/Instagram

detehrvatskamilan popovićseverinaseverina vučkovićstarateljstvosudsuđenjetop_slider