Štikle su kao orgazam!

Dizajner Kristijan Lobutan veruje da visoke potpetice, tj. štikle, imaju izuzetno jak efekat na žene i njihov libido.

Kako omiljeni dizajner ženske obuće kaže ovo mu je potvrdila i jedna francuska naučnica:

- Ono što je seksualno kod štikle je to da je u njoj luk stopala upravo u onom položaju u kakvom je i stopalo žene prilikom orgazma, tako da se, stavljajući svoje stopalo u potpetice, stavljate u eventualnu situaciju orgazma - rekao je Lobutan za "The Sunday Times".

Iako Lobutanovi modeli koštaju i više stotina dolara i neretko su zbog visine od 15 centimetara neudobni, žene širom sveta luduju za njegovim kreacijama u kojima se osećaju seksi i zavodiljivo.

- Tu je faktor zavođenja kada obuju cipele, a s druge strane to ne postoji kod muškaraca. Žena može biti seksi, šarmantna, duhovita ili sramežljiva u svojim cipelama. Cipele za muškarca znače eleganciju ili bogatstvo, ne igraju nikakvu ulogu kada su u pitanju njihovo unutrašnje osećanje ili karakter. To je razlog zašto žene vrlo rado nose potpetice, iako to može boljeti - kaže Lobutan.

Lobutan je zvezda biznisa kreiranja obuće već 20 godina. Prodao je milione pari, od koji čak 6.000 poseduje spisateljica Danijela Stil, a mlada glumica Blejk Lajvli je u jednom danu kupila 40 pari kreacija sa Lobutanovim potpisom. A koliko je ženama bitno da im listovi i stopala izgledaju seksi čak i u trudnoći, najbolje potvrđuje Viktorija Bekam koja je i sa stomakom samouvereno koračala u visokim potpeticama ovog dizajnera.

kristijan lubutanštikle