NAJBRŽA DIJETA NA SVETU: Za tri dana do ravnog stomaka (JELOVNIK)

Postoje razne dijete koje garantuju gubitak kilograma. Međutim, treba napomenuti da praktikovanje određenih dijeta nije zdravo, te da je korekcija ishrana uz dodatak fizičke aktivnosti, najzdravija opcija.

Ipak, za one koji žele instant da smršaju, ili barem da izgledaju mršavije za određenu priliku, postoiji "brza dijeta". Naime, brza dijeta se praktikuje jedan dan, a najviše tri.

Koristile su je dame koje su brzo želele da smršaju za neku posebnu priliku, a trik je u tome da se jede hrana siromašna vlaknima, koju želudac brzo vari. Na taj način, gube se ćelije masti, ali opada i nadutost zbog čega odmah izgledamo mršavije.

- Potpuno je moguće izravnati stomak za 24 sata. Moja dijeta već je pomogla brojnim glumicama i manekenkama, a koriste je i devojke pred, recimo, prvi sastanak - kaže Monika Grenel, autorka moderne verzije ove dijete.

Ovo su zlatna pravila dijete:

- Jedite manje obroke, ali svaka tri sata, čak i ako je to samo čaša jogurta ili mleka.
- Ne žvaćite žvaku i ne pričajte dok jedete. Ako pušite, tog dana izbacite cigarete. Progutani vazduh je najveći krivac za nadutost.
- Izbegavajte gazirana pića, ali i bilo koji napitak sa mehurićima, u ovo spadaju čak i mućena kafa, kapućino ili bilo šta drugo što sadrži penu!
- Strogo se držite jelovnika. Samo zalogaj hrane koja nije dozvoljena, kao što su grickalice, parče hleba ili čak šaka badema ili oraha, uništiće rezultate.
- Važno je da pijete mnogo tečnosti, ali nemojte se "nalivati", pijte u malim gutljajima. Od tečnosti su dozvoljeni voda, kafa i kafa s mlekom.

Jelovnik dijete:

Doručak: Malo jogurta, kajgana od dva jaja ili mala činijica mladog sira.
Užina: Mala čaša jogurta.
Ručak: Konzerva isceđene tunjevine sa mladim sirom, ili 40 grama dimljenog lososa sa malo mladog sira.
Tri sata posle ručka: Kafa s mlekom.
Večera: Ili jedna od opcija za ručak ili omlet od dva jaja sa dve kašike svežeg sira.

Užina, samo u slučaju da ste jako gladni - popijte čašu toplog mleka. Ona će "umiriti" želudac i pomoći vam da zaspite.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

brza dijetabrzo mršavljenjedijetadijeteinstant mršavljenjejelovnikmršavljenjenajbrža dijetaravan stomakrežim ishranesuvišni kilogrami