VAŽNA JE NEGA: Pet navika za zdravije i jače nokte

Da li imate nokte koji se lome na najmanji dodir, tanki su po prirodi ili postaju lomljiviji i slabiji odmah nakon skidanja polutrajnog ili gel manikira?

Postoje navike koje mogu da preokrenu situaciju. Dakle, ako ste odlučni da pravilno negujete svoje nokte, da bi bili jači i zdraviji, dovoljno je da usvojite nekoliko jednostavnih navika koje će poboljšati njihovo celokupno zdravlje.

U početku je dobro uklanjanje gela, akrila i uopšte bilo kakvog materijala na noktima prepustiti rukama stručnjaka za nokte. Sada, naravno, ako iz nekog razloga morate sami da preduzmete akciju, obratite pažnju na način na koji skidate lak jer istovremeno možete oštetiti svoj prirodni nokat. Vremenom bi takva navika mogla da ih jako oslabi.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Dodajte ulje za zanoktice svojoj rutini lepote i kombinujte je sa nežnom masažom. Na ovaj način, prema rečima stručnjaka, doprinosite ne samo stimulaciji cirkulacije krvi oko noktiju, već i njihovom brzom rastu. Osim toga, ulja imaju veoma hranljivu kompoziciju koja će duboko hidrirati i nahraniti područje oko noktiju, pomažući im da budu jači i zdraviji.

Zaštitite svoje nokte od jakih hemikalija tako što ćete se pobrinuti da nosite rukavice kada obavljate kućne poslove (npr. perete sudove).

Pre nego što isprobate novu tehniku na noktima, dobro je pitati za savet profesionalnog stručnjaka za nokte. On vam može dati najbolje odgovore za dobrobit vaših noktiju.

Nokti su deo naših ruku. Iz tog razloga, pored ulja za zanoktice, ne zaboravite da redovno negujete kožu ruku nanošenjem hidratantne kreme. Koristan savet je da kremu za ruke stavite na noćni stočić pored kreveta.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

nega noktijunoktizanoktice