Troicki u polufinalu Kupa Kremlja

U meču koji je trajao tri sata i 40 minuta, Troicki je uspeo da zabeleži očekivanu pobedu, ali je do nje stigao neuporedivo teže nego što se očekivalo.

Srpski teniser je odservirao 23 asa, ali mu to nije pomoglo da setove završava pre taj brejka. Bogomolov je odlično vraćao servise, koji nisu bili neodbranjivi, i iz reterna je osvojio više od 40 odsto poena, pa se tako u sva tri seta izborio za taj brejk.

Kada se sve uzme u obzir, Troicki je do polufinala stigao zahvaljujući dobijenom prvom setu, kada je u taj brejku igrano do desetog poena.

Taj deo igre lako je mogao da pripadne i Amerikancu i u tom slučaju srpski teniser bi imao neuporedivo teži zadatak da napravi preokret.

Treba reći da je Troicki ipak mogao lakše da stigne do pobede da je imao malo više koncentracije i sreće u brejk poenima. Od 18 šansi da protivniku oduzne servis iskoristio je četiri, koliko i Bogomolov iz deset pokušaja.

Za ulazak i finale i odbranu titule koju je osvojio prošle godine, Troicki će sutra igrati protiv Francuza Žeremija Šardija, koji je danas u četvrtfinalu pobedio Nemca Filipa Kolšrajbera.

FoNet

viktor troicki