Women's CEO Summit: Danijela Popović Jurić - Snaga ženske solidarnosti

U susret predstojećoj konferenciji "Women's CEO Summit", koja će se održati 14. marta 2024. godine u prelepoj Palati umetnosti Madlena u Beogradu, imali smo čast da razgovaramo sa Danijelom Popović Jurić, direktorkom agencije Red Communications. Kao istaknuta učesnica ovog prestižnog događaja, Danijela sa nama deli svoje viđenje o izazovima i prilikama za žene u industriji komunikacija i advertajzinga. Razgovarajući o važnosti balansa između ličnog i profesionalnog života, ženskoj solidarnosti i liderstvu u savremenom poslovnom svetu, Danijela nas vodi kroz svoj put uspeha, naglašavajući kako žene mogu oblikovati budućnost industrije kroz zajedništvo, hrabrost i inovacije. Razgovor ne samo da osvetljava Danijeline lične trijumfe i izazove, već i širi svetlost na put ka većoj inkluzivnosti i jednakosti u poslovnom svetu, čineći "Women's CEO Summit" nezaobilaznim događajem za sve koji teže promeni i napretku.

Kako mislite da industrija komunikacija i advertajzinga može bolje podržati žene u ostvarivanju balansa između ličnog i profesionalnog života, pogotovo one na vodećim pozicijama?

- Mislim da to nije do industrije nego do nas samih. Radi se o tome kako mi organizujemo svoj život, da li imamo podršku partnera, porodice, prijatelja. Ja sam na sreću tu podršku imala i imam je. Ne verujem u podelu na muške i ženske poslove. U svojoj 30 godina dugoj karijeri na raznim pozicijama nikada ali baš nikada se nisam osetila manje vrednom zato što sam žensko. I to što sam žena stvarno doživljavam isključivo kao prednost. VErujem u rezultate istraživanja o podeljenosti polova, o većim zaradama muškaraca, o lošim odnosima žena posle porodiljskog ali opet do nas je da se čujemo, da smo glasne, da se ne bojimo i ne ćutimo.

Iz vašeg iskustva, koje su bile najveće prepreke sa kojima ste se suočili kao žena na vodećoj poziciji u kompaniji, i kako ste ih prevazišli?

- E to je već druga priča. I to je ono na čemu mi žene treba da radimo. To je ženska solidarnost. Sve prepreke koje sam imala dolazile su mi od strane žena. I zato su mi verovatno teško padale. Tako da sam više za parolu Borba za žensku solidarnost nego Borba za ženska prava. Žene složne i solidarne mogu mnogo više od ma koliko jake grupe muškaraca.

S obzirom na vašu ulogu u oblikovanju komunikacijskih strategija, kako ocenjujete trenutni položaj i prikaz žena na vodećim pozicijama unutar industrije, i šta mislite da bi se moglo poboljšati?

- Borile smo se za emancipaciju i pobedile smo. Najveće i najuspešnije marketinške agencije u Srbiji, na Balkanu vode žene. Vreme "Očeva marketinga" je prošlost. Tako da zajedno, složne i solidarne možemo mnogo, a posla ima za sve.

Registraciju za konferenciju Women’s CEO Summit možete da izvršite ovde.

Pokrovitelj konferencije: CHENOT ESPACE, One&Only Portonovi

Otkrijte revolucionarni svet wellnessa u CHENOT ESPACE u One&Only Portonovi

Uz ekskluzivno globalno partnerstvo sa cenjenim švajcarskim brendom CHENOT, One&Only Portonovi predstavlja prvi CHENOT ESPACE spa centar – jedinstveno utočište posvećeno vašem blagostanju. Prepustite se vodećim stručnjacima u svetu wellnessa i doživite revolucionarni Chenot Method®, metod koji menja živote.

Nauka i Wellness: Savršen sklad za vaše optimalno zdravlje

One&Only Portonovi ima misiju je da vaš boravak pretvori u preobražavajuće iskustvo, optimizujući vaše fizičke i mentalne sposobnosti putem detoksikacije i resetovanja tela i uma. Kombinujući najnovija naučna dostignuća zapadne medicine i dijagnostike sa najboljim metodama kineskog i alternativnog lečenja Chenot Method® podstaći će aktivniji, zdraviji i uravnoteženiji stil života. Pored mogućnosti za opuštanje i wellness, dostupni su "a-la-carte" tretmani poput ozonoterapije, hidrokolonike, hidro-aromaterapije i hidromasažni tretman, bioenergetski tretman, energetske masaže, tretman fitoblatom, koji igraju vitalnu ulogu u postizanju i održavanju vašeg optimalnog zdravlja i funkcionalnosti.

Godina koja vam pripada: Zdravlje tokom cele godine

U CHENOT ESPACE, svaki dan je prilika za unapređenje vašeg blagostanja. Vaše transformišuće iskustvo otpočeće dijagnostičkim testovima sa medicinskim timom koji će ustanoviti vaše Chenot Biomarkere Životnog Stila. Na osnovu rezultata programi će biti pažljivo dizajnirani da pruže optimalno zdravlje tokom cele godine, pružajući vam prostor i vreme koje zaslužujete za obnavljanje energije i regeneraciju tela. Detox & Napredni detox, Fitnes program, Oporavak od stresa i povratak energije, Vikend spa delux su samo neki od programa koji kombinuju tretmane Chenot Method® i plan ishrane, kako bi pomogli onima koji u potpunosti žele da promene stil života i dugoročno održe vitalnost.

One&Only Portonovi: Gde se vaša wellness putovanja ostvaruju

Doživite ultimativno wellness iskustvo u srcu One&Only Portonovi. Pozivamo vas da istražite i doživite CHENOT ESPACE – gde se nauka i odmor spajaju, kreirajući savršeno utočište za vaše telo i duh.

Više informacije možete pronaći ovde.

Autor: Nikola Gudelj
Foto: Privatna arhiva

color media communicationsDanijela Popović JurićOne&Only PortonoviWomen's CEO Summit