Women's CEO Summit: Danijela Gašparac - Verujem u dan kada u svetu u kojem živimo rodna ravnopravnost više neće biti težnja, već realnost

U svetu gde su liderstvo i inovacije ključni za razvoj svakog sektora, Women's CEO Summit u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, 14. marta 2024. godine, predstavlja ključan događaj koji slavi i promoviše rodnu ravnopravnost na najvišim pozicijama u poslovnom svetu. Uoči ovog prestižnog skupa, imali smo čast da razgovaramo sa Danijelom Gašparac, izuzetnom liderkom iz Telekoma Srbija, gde kao Head of Marketing Research i CEO Advisor ostavlja neizbrisiv trag u sektoru komunikacija i marketinga. Kroz svoje iskustvo i rad na značajnim projektima poput rebrandinga Srbijavoza, Danijela predstavlja svoje viđenje izazova, lekcija i budućnosti žena na vodećim pozicijama, pokazujući nam put ka boljem sutra gde rodna ravnopravnost postaje realnost, a ne samo težnja.

Kako ste prevazišli specifične izazove kao žena na visokoj funkciji u kompaniji Telekom Srbija i koje lekcije možete da podelite sa ženama koje teže vodećim pozicijama u sektoru komunikacija i marketinga?

- Žene zasigurno jesu senzitivnije od muškaraca, ali pol nije važan ako u poslu, a i u životu uopšte, pažljivo slušamo, vredno radimo i svakog dana nastojimo da budemo bolji nego juče. U marketingu sam od početka svoje karijere i godinama sam je gradila, stepenik po stepenik, od marketing asistenta do pozicije direktora, da bih danas bila savetnik i konsultant u dve velike i uspešne domaće kompanije – Telekom Srbija i Srbijavoz. U životu je osim vrednog rada i obrazovanja potrebno i malo sreće, a ja sam imala veliku sreću da dobijam prilike da radim sa sjajnim ljudima i velikim stručnjacima, i da od njih učim. Učim i dalje, svakoga dana, jer nam vreme u kojem živimo stalno nameće nove izazove, savladavanje novih veština i usvajanje novih znanja. I u tu rečenicu se može sažeti i taj savet za koleginice u oblasti komunikacija i marketinga. Trudim se uvek i da ono što sam naučila prenesem svojim saradnicima, i da učim i ja od njih, jer sam uverenja da se snovi uvek ostvaruju timski!

Na osnovu vašeg iskustva u ribrendingu Srbijavoza i drugih projekata, kako vidite ulogu žena na vodećim pozicijama u svetu biznisa u narednim godinama?

- Isto kao i do sada: kao vodeću! I sa snažnim uticajem ne samo u oblastima novih tehnologija, razvijanja biznisa, pružanja novih ideja i unapređenja marketinških i komunikacionih alata i veština, već i kao svetionike koje generacijama koje dolaze pokazuju da se snovi ostvaruju kada u njih čvrsto veruješ i kada na njihovom ostvarenju vredno radiš. Bez obzira na to kog si pola. Čvrsto verujem u to da smo baš zahvaljujući ženama liderima i inovatorima veoma blizu dana kada u svetu u kojem živimo rodna ravnopravnost više neće biti težnja, već realnost. Čvrsto verujem i u to da je i uloga brendova neizostavno u tome da svojim delovanjem promovišu prave vrednosti i najlepše strane vremena u kojem živimo. Moj posao mi daje mogućnost da pružim doprinos tom nastojanju i uverena sam da mogu još mnogo da doprinesem kako u trenutnim, tako i u svim budućim projektima.

Kako kompanije mogu da promovišu veću inkluziju i raznolikost na vodećim pozicijama, posebno u kontekstu podrške ženama u razvoju njihovih profesionalnih karijera?

- Imam tu sreću da u obe kompanije u kojima radim – Telekomu Srbija i Srbijavozu – žene predstavljaju značajan broj zaposlenih. I nisu moćne samo u broju, već i u značaju funkcija na kojima se nalaze, priznanja koje dobijaju i znanja i veština koje svakog dana pokazuju na svom radnom mestu. U Telekomu Srbija u Izvršnom odboru i na pozicijama direktora sektora - žena je više nego muškaraca, i to je činjenica kojom se kompanija ponosi i koju uvek rado ističe. U Srbijavozu naše mašinovotkinje, na primer, postale su medijske zvezde, jer pokazuju da ne postoji tako nešto kao što su "muški poslovi". Mislim da je to dobar recept.

Registraciju za konferenciju Women’s CEO Summit možete da izvršite ovde.

Pokrovitelj konferencije: CHENOT ESPACE, One&Only Portonovi

Otkrijte revolucionarni svet wellnessa u CHENOT ESPACE u One&Only Portonovi

Uz ekskluzivno globalno partnerstvo sa cenjenim švajcarskim brendom CHENOT, One&Only Portonovi predstavlja prvi CHENOT ESPACE spa centar – jedinstveno utočište posvećeno vašem blagostanju. Prepustite se vodećim stručnjacima u svetu wellnessa i doživite revolucionarni Chenot Method®, metod koji menja živote.

Nauka i Wellness: Savršen sklad za vaše optimalno zdravlje

One&Only Portonovi ima misiju je da vaš boravak pretvori u preobražavajuće iskustvo, optimizujući vaše fizičke i mentalne sposobnosti putem detoksikacije i resetovanja tela i uma. Kombinujući najnovija naučna dostignuća zapadne medicine i dijagnostike sa najboljim metodama kineskog i alternativnog lečenja Chenot Method® podstaći će aktivniji, zdraviji i uravnoteženiji stil života. Pored mogućnosti za opuštanje i wellness, dostupni su "a-la-carte" tretmani poput ozonoterapije, hidrokolonike, hidro-aromaterapije i hidromasažni tretman, bioenergetski tretman, energetske masaže, tretman fitoblatom, koji igraju vitalnu ulogu u postizanju i održavanju vašeg optimalnog zdravlja i funkcionalnosti.

Godina koja vam pripada: Zdravlje tokom cele godine

U CHENOT ESPACE, svaki dan je prilika za unapređenje vašeg blagostanja. Vaše transformišuće iskustvo otpočeće dijagnostičkim testovima sa medicinskim timom koji će ustanoviti vaše Chenot Biomarkere Životnog Stila. Na osnovu rezultata programi će biti pažljivo dizajnirani da pruže optimalno zdravlje tokom cele godine, pružajući vam prostor i vreme koje zaslužujete za obnavljanje energije i regeneraciju tela. Detox & Napredni detox, Fitnes program, Oporavak od stresa i povratak energije, Vikend spa delux su samo neki od programa koji kombinuju tretmane Chenot Method® i plan ishrane, kako bi pomogli onima koji u potpunosti žele da promene stil života i dugoročno održe vitalnost.

One&Only Portonovi: Gde se vaša wellness putovanja ostvaruju

Doživite ultimativno wellness iskustvo u srcu One&Only Portonovi. Pozivamo vas da istražite i doživite CHENOT ESPACE – gde se nauka i odmor spajaju, kreirajući savršeno utočište za vaše telo i duh.

Više informacije možete pronaći ovde.

Autor: Nikola Gudelj
Foto: Promo

color media communicationsDanijela GašparacOne&Only PortonoviWomen's CEO Summit