Women's CEO Summit: Marija Matić - Važno je da se komuniciraju ravnopravni uslovi za rad

Na pragu jednog od najznačajnijih događaja ovog proleća, konferencije Women's CEO Summit, koja će se održati 14. marta 2024. godine u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, imali smi čast i zadovoljstvo da razgovaramo sa Marijom Matić, Strategy & Clients Director u Direct Media. Kao jedna od istaknutih učesnica ovogodišnje konferencije, Marija deli svoje bogato iskustvo u advertising industriji, predstavljajući nam put koji je prošla od inženjerskog obrazovanja do liderke u advertising industriji. Njena priča je odraz snage, inovativnosti i neustrašivog duha koji motiviše, podučava i utire put mladim ženama željnim da ostvare svoje profesionalne ambicije. Marija nam otkriva kako je njeno obrazovanje uticalo na pristup radu u marketinškoj industriji, njenu ulogu u uvođenju inovacija i važnost mentorstva mladih žena u današnjem poslovnom svetu.

Kako je vaše obrazovanje u inženjerstvu uticalo na vaš pristup rada u advertising industriji i kako vam je pomoglo da se istaknete u dominantno muškom poslovnom svetu?

- Deo posla iz oblasti advertisinga kojim se bavim, odnosno planiranje medija i medijske strategije, od početka sam doživljavala kao inženjerski. Dominantno radimo sa brojevima, radimo optimizacijske modele i procene i taj posao zaista podseća na inženjerski. Zato mi je bilo veoma lako da se prilagodim advertisingu. Dodatno, imala sam veliku sreću i privilegiju da nikad nisam osećala razlike u muškom i ženskom poslovnom okruženju, čak mislim da je biznis svet sve više dominantno ženski.

Kako vaša uloga u uvođenju inovacija utiče na poziciju žena u advertising industriji, i koje prepreke ste morali da savladate na putu ka uspehu?
 
- Drago mi je ako je moja uloga u razvoju inovacija doprinela poziciji žena u advertajzingu. Svoju ulogu vidim najviše u promociji inovacija, u tome da su me sve inovacije koje sam razvijala pre svega inspirisale i motivisale. Izuzetno je kompleksno razvijati inovaciju. Taj proces zahteva mnogo učenja i energije, istrajnosti. Sa druge strane, donosi mnogo toga lepog i upoznavanje sa različitim biznis oblastima. Ne mogu da kažem da sam nailazila na prepreke. Pre su to bili složeni problemi koji moraju i mogu da se reše.
 
Kako pristupate razvoju i mentorstvu mladih žena u industriji i koje strategije predlažete kompanijama za veću podršku ženama u profesionalnim ambicijama?

- Budite svoje! To bi bio moj glavni savet mladim ženama. Dodatno, nastojim da utičem na to da se izgradi okruženje u kojem se sve one osećaju sigurno i imaju priliku da slobodno iznesu svoje mišljenje. Uvek sam tu da prenesem svoje iskustvo a da ih ujedno ohrabrim da prate svoj put i odlučno i samostalno donose važne životne odluke. A kad govorimo o podršci ženama u kompanijama, moram da istaknem da je po meni veoma važno da se prvo komuniciraju ravnopravni uslovi za rad i mogućnosti napredovanja, a zatim i da se vrlo otvoreno i trasparentno da podrška balansu privatnog i poslovnog života. Takođe, u današnje vreme izraženog stresa, pored stručne edukacije trebalo bi u okviru edukacije zaposlenih uključiti i one koje ih uče menadžerskim veštinama, upravljanju stresom i edukacije slične tematike.

Registraciju za konferenciju Women’s CEO Summit možete da izvršite ovde.

Pokrovitelj konferencije: CHENOT ESPACE, One&Only Portonovi

Otkrijte revolucionarni svet wellnessa u CHENOT ESPACE u One&Only Portonovi

Uz ekskluzivno globalno partnerstvo sa cenjenim švajcarskim brendom CHENOT, One&Only Portonovi predstavlja prvi CHENOT ESPACE spa centar – jedinstveno utočište posvećeno vašem blagostanju. Prepustite se vodećim stručnjacima u svetu wellnessa i doživite revolucionarni Chenot Method®, metod koji menja živote.

Nauka i Wellness: Savršen sklad za vaše optimalno zdravlje

One&Only Portonovi ima misiju je da vaš boravak pretvori u preobražavajuće iskustvo, optimizujući vaše fizičke i mentalne sposobnosti putem detoksikacije i resetovanja tela i uma. Kombinujući najnovija naučna dostignuća zapadne medicine i dijagnostike sa najboljim metodama kineskog i alternativnog lečenja Chenot Method® podstaći će aktivniji, zdraviji i uravnoteženiji stil života. Pored mogućnosti za opuštanje i wellness, dostupni su "a-la-carte" tretmani poput ozonoterapije, hidrokolonike, hidro-aromaterapije i hidromasažni tretman, bioenergetski tretman, energetske masaže, tretman fitoblatom, koji igraju vitalnu ulogu u postizanju i održavanju vašeg optimalnog zdravlja i funkcionalnosti.

Godina koja vam pripada: Zdravlje tokom cele godine

U CHENOT ESPACE, svaki dan je prilika za unapređenje vašeg blagostanja. Vaše transformišuće iskustvo otpočeće dijagnostičkim testovima sa medicinskim timom koji će ustanoviti vaše Chenot Biomarkere Životnog Stila. Na osnovu rezultata programi će biti pažljivo dizajnirani da pruže optimalno zdravlje tokom cele godine, pružajući vam prostor i vreme koje zaslužujete za obnavljanje energije i regeneraciju tela. Detox & Napredni detox, Fitnes program, Oporavak od stresa i povratak energije, Vikend spa delux su samo neki od programa koji kombinuju tretmane Chenot Method® i plan ishrane, kako bi pomogli onima koji u potpunosti žele da promene stil života i dugoročno održe vitalnost.

One&Only Portonovi: Gde se vaša wellness putovanja ostvaruju

Doživite ultimativno wellness iskustvo u srcu One&Only Portonovi. Pozivamo vas da istražite i doživite CHENOT ESPACE – gde se nauka i odmor spajaju, kreirajući savršeno utočište za vaše telo i duh.

Više informacije možete pronaći ovde.

Autor: Nikola Gudelj
Foto: Promo

color media communicationsmarija matićOne&Only PortonoviWomen's CEO Summit