"Torlak" poziva građane da učestvuju u studiji i besplatno provere svoj vakcinalni i imunološki status

Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" sprovodi studiju "Procena imuniteta stanovništva protiv vakcinama preventabilnih i drugih aktuelnih infekcija u gradu Beogradu", te je pozvao građane da učestvuju i besplatno provere svoj vakcinalni i imunološki status.

Kako se navodi na sajtu instituta, građani će imati priliku da provere status na male boginje, rubelu, zauške, SARS-CoV-2, hepatitise A, B, C, D, E.

Građani mogu da prijave sebe ili članove porodice za testiranje od 13. do 24. maja ove godine, a uslov je da imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda.

Za ovo testiranje, kako navode iz "Torlaka", nije potreban nikakav uput, samo je neophodno da putem mejla dijagnostika@torlak.rs pošalju podatke (ime i prezime, datum rođenja, beogradska opština na kojoj je prebivalište, mejl adresa i broj telefona). U sledećim sedmicama na mejl adresu građana stići će pristupni link, gde je potrebno da potvrde mesto (mesto zdravstvene ustanove širom Beograda) i termin.

- Studija se sprovodi uz saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije i stručnu podršku Instituta Paster iz Sankt Peterburga, i uključuje popunjavanje upitnika i uzimanja uzorka venske krvi. Rezultati testiranja biće dostavljeni na mejl adresu svim učesnicima. Pridružite se globalnom naporu u borbi protiv zaraznih bolesti i pomozite nam da bolje razumemo efikasnost vakcina i razvijemo strategije javnog zdravlja - poručuju iz "Torlaka".

Više informacija za ovo testiranje građani takođe mogu da dobiju i pozivom na broj 064/8466391.

Izvor: Danas
Foto: Ilustracija/Freepik.com

institut torlaktorlak