OSOBE SA INVALIDITETOM MENJAJU SVE(S)T - 22,5 miliona dinara za rad Saveza gluvih i nagluvih Srbije

U okviru projekta Osobe sa invaliditetom menjaju sve(s)t koji sufinansira Ministarstva kulture i informisanja, Color Media Communications iz Petrovaradina je prisustvovala obeležavanju Međunarodne nedelje gluvih i Međunarodnog dana znakovnog jezika u Gradskoj organizaciji gluvih Beograda.

Foto: CMC

Cilj obeležavanja ovih datuma je da se ukaže na položaj gluvih i da se podseti da zajednica gluvih ima apsolutno ista prava kao i ostali građani Srbije, istakla je ministarka resornog Ministarstva, koja je prisutne na početku obraćanja pozdravila na znakovnom jeziku.

Foto: CMC

Važna činjenica koja je ovom prilikom potvrđena jeste da je Ministarstvo Savezu gluvih i nagluvih Srbije, za rad tog saveza i 25 lokalnih organizacija, ove godine odobrilo 22,5 miliona dinara.

Foto: CMC

Na obeležavanju Međunarodne nedelje gluvih i Međunarodnog dana znakovnih jezika govorili su i predsednica Saveza gluvih i nagluvih Srbije Anela Duraković, predsednik gradske organizacije gluvih Beograda Dušan Nikolić i gradski sekretar za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić.

Foto: CMC

Autor: CMC
Foto: CMC

color media communicationsMeđunarodna nedelja gluvihMeđunarodni dan znakovnog jezikaosobe sa invaliditetomOsobe sa invaliditetom menjaju sve(s)tprojekat Osobe sa invaliditetom menjaju sve(s)t