LIK VISOKOG U SERIJI "TUNEL" NAZVAN JE PO MENI: Nikola Đakovac - momak koji obećava

Mladog glumca Nikolu Đakovca televizijska publika upoznala je tokom prikazivanja serije "Tunel". Lik Visokog nazvan je po njemu. Ne čudi, jer je ovaj devetnaestogodišnji Beograđanin visok dva metra. Naime, u scenariju Petra Ristovskog lik kojeg Nikola tumači zvao se Mršavi, ali kada mu je dodeljena uloga postao je Visoki.

Nikola trenutno završava prvu godinu glume na Akademiji umetnosti u rodnom gradu, a na pitanje kako se obreo u svetu glume kaže:

- Glumom se bavim od četrnaeste godine i do sada iza sebe imam tri televizijska projekta i nekoliko predstava. Išao sam u školicu glume Snežane i Nenada Nenadovića a potom u dramskoj radionici Drage Ćirić. U školu glume sam otišao na nagovor roditelja jer su u mojoj igri videli nešto čega nisam bio svestan. Prvog časa glume u školici glume Snežane i Nenada Nenadovića sam samo sedeo i gledao, ali sam već tada bio fasciniran tim svetom. Za mene je to bio prvi susret sa glumom, jer mi se niko iz porodice nije bavio sličnim poslom.

Kako su tekle pripreme za ulogu u seriji "Tunel"?

- Bilo je veoma izazovno i to ne samo zbog emotivno teških scena. Pored uobičajenih priprema kao što su analiza scenarija i lika, bilo je za mene nekoliko novih stvari, od držanja cigarete po prvi put pa sve do prilagođavanje akcenta području na kome smo snimali. Ipak sam, uz veliku podršku čitave ekipe, na čelu sa rediteljem Petrom Ristovskim, prošao kroz celo snimanje relativno lako, što mi je sve ostalo u sjajnoj uspomeni.

Foto: Privatna arhiva

Već na početku karijere sarađivali ste sa velikanima našeg glumišta i to u izuzetno gledanom projektu - da li to smatrate svojom prednošću?

- Imao sam sreću i privilegiju da radim sa fenomenalnim glumcima. To je odlična prilika da naučim nešto od iskusnih umetnika. Ne mislim da je učestvovanje u takvim projektima nužno prednost i smatram da svako od nas u sebi nosi određeni senzibilitet koji vremenom, uz veliki rad i odricanje, pomaže da se formira autentična glumčeva ličnost.

Ko vam je bila najveća podrška na setu, a ko kada se kamere ugase?

- Iskusnije kolege na setu bile su tu da pomognu, posavetuju i da me nauče nečemu novom, tako da sam uvek dobijao ogromnu podršku od ekipe. Naravno, srećan sam i što od porodice i prijatelja dobijam maksimalnu podršku na svom glumačkom putu.

Da li postoji uloga koju prželjkujete - bilo da je u pozorištu, seriji ili na filmu?

- Novi izazovi me uvek pokreću, cenim sve što ima u sebu ima novu ideju i što ima umetnički potencijal. Naročito bih voleo da se oprobam u komičnoj seriji ili filmu. Komedija me je oduvek fascinirala jer po mom mišljenju ne postoji teži ali ujedno i najlepši zadatak da učinite da se čovek od srca nasmeje.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva

nikola đakovacPetar Ristovskiserija tuneltop_slidertunel