Poraz Troickog, pobeda Zimonjića

Troicki je meč počeo dobro i uspeo je da dobije prvi set, a u drugom je posle velike borbe stigao i do meč lopte, ali je na kraju ipak izgubio.

U taj brejku drugog seta Bagdatis je prvi stigao do set lopte. Vodio je 6:5 i servirao, ali nije osvojio poen, a potom je Troicki kod vođstva od 7:6 imao priliku da završi meč. Kipranin je uspeo da osvoji taj poen i nešto kasnije je realizovao treću set loptu.

U trećem setu Troicki je potpuno pao i čini se da je zbog loših rezultat u poslednje vreme u priličnoj meri izgubio samopouzdanje.

Velikih problema Troicki je danas imao sa prvim servisom, koji je pogađao u samo 39 odsto slučajeca, pa je zbog toga Bagdatis u meču uspeo da napravi pet brejkova.

Srpski teniser je imao dovoljno prilika da to anulira, ali je od 11 brejk šansi iskoristio samo četiri, pa je tako pretrpeo treći potraz u četvrtom međusopbnom duelu protiv Bagdatisa.

U Bazelu će u singlu nastupiti i Novak Đoković i Janko Tipsarević.

Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Lodra prošli su danas u drugo kolo, pošto su na startu pobedili švajcarsku kombinaciju Mišel Lamer - Aleksandar Sadecki u dva seta 6:3, 7:6 (12:10).

U drugom kolu Zimonjić i Lodra će igrati protiv boljeg iz duela u kome Poljak Lukaš Kubot i Čeh Radek Štepanek igraju protiv Amerikanaca Endija Rodika i Mardija Fiša.

FoNet

viktor troickizimonjić i lodra