Poljake zahvatila vranomanija

Iako sam Vrona skromno odbija da označi to sletanje kao podvig, stručnjaci ocenjuju da je to prvo sletanje "na stomak" u 30-godišnjoj istoriji tog boingovog modela zaista izvedeno neverovatno bravurozno.

Da Vroni skida kapu poručio je i američki pilot koji je pre dvegodine ostvario neverovatan podvig uspevši da sleti boingom na rekuHadson.

"Nacionalni junak? To je preterano. Uveren sam da bi svako od pilotaLOT-a postupio isto tako i da bi sletanje isto tako završilo. Nismoimali izbora. Znali smo da moramo da sletimo", ponavljao je Vrona odsrede, kada se prvi put pojavio pred novinarima u mnogobrojnimintervjuima.

Mašta Poljaka, posebno na Internetu, kako da odaju priznanje podvigusvog pilota nema granica. Na društvenim mrežama već se pojavilo 20fan sajtova i Tadeuša Vrone sa duhovitim crtežima i kolažima.

Mladi na Fejsbuku zahtevaju da se o Vroni napravi strip, a Internetomkruže i brojni prigodni vicevi, izmedju ostalih i taj da od sada koželi posao pilota u LOT-u najbolje da se preziva Vrana, Orao iliGavran, a da mnogo šansi nemaju piloti sa prezimenima ptica koje nisudobri letači, kao labud ili kokoška.

VARŠAVA, 3. novembra 2011. (Beta)