Dačić: Niko nema pravo da tera policiju iz Novog Pazara

"Dok sam ja ministar niko neće da tera policiju sa bilo kog dela Srbije i mislim da je ta izjava (ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina) data u afektu imajući u vidu da je naše ministarstvo do sada dobro sarađivalo sa Ugljaninom", kazao je Dačić, a prenosi RTS.

Ministar je dodao da će svako ko prekorači ovlašćenja snositi posledice.

Ugljanin je juče rekao da je policija u Novom Pazaru privođenjem i maltretirajnem njegovog sina "prešla crvenu liniju" i da će ukoliko se nešto ne učni pozvati međunarodnu zajednicu.

"Odgovorno kažem da načelniku policije Terziću i ovoj policiji nije više mesto u Novom Pazaru i ja ih pozivam da što pre napuste ovaj grad i Srbiju. Ja, kao član vlade, neću se složiti da policija u mojoj zemlji maltretira građane, umesto da ih štiti", kazao je Ugljanin.

Dačić je dodao da je Ugljanin prvo trebalo njega da pozove a ne medije.

"Mislim da je to posledica nadmetanja unutar bošnjackog naroda unutar Raške oblasti", rekao je Dačić i dodao da je "loše da se to nadmetanje pretvori u to ko će oštrije da kaže koju reč protiv Beograda".

Novopazarska policija preksinoć je privela četiri maloletnika među kojima i sina ministra Ugljanina, ali saglasnosti o tome da li je tada prekoračila ovlašćenja i da li je bilo maltretiranja nema.

"Policija je tokom večeri zaustavila automobil u kojem su bila četiri maloletna mladića, nasilnički ih izvukla iz vozila, udarala u glavu i telo i šutirala nogama. Nakon toga ih je bez legitimisanja i bilo kakvih pitanja privela", rekao je juče Ugljanin.

Ministar je ocenio da je ponašanje policije u Novom Pazaru prema bošnjačkoj omladini "prešlo crvenu liniju".

Policija je odbacila te navode i dodala da je automobil zaustavljen po prijavi žene kojoj su maloletnici isekli put.

BEOGRAD, 5. novembra 2011. (Beta)

ivica dačićmupsulejman ugljanin