Izabran najlepši maturski pano Novog Sada

Proglašenje pobednika izbora za najlepši maturski pano Novog sada održano je u sredu, 10. jula u Muzeju Vojvodine.

Za najlepši maturski pano u Novom Sadu, prema glasovima publike, izabran je pano učenika Gimnazije "Isidora Sekulić", odeljenja IV-3, dok je žiri nagradu dodelio maturantima Karlovačke gimnazje, koji su pohađali specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za istoriju i geografiju, odeljenje IV-7.

Ovom prilikom, direktorka Muzeja Vojvodine, Čarna Milinković istakla je da decu i omladinu uvek treba podržavati.

- Nekada su đaci s kraja 19. veka sami oslikavali svoje maturske tabloe ručno, dok su dvorski fotografi pravili fotografije. Sa tih tabloa saznajemo ko su bili ti ljudi, a tako su i danas među njima budući zaslužni pojedinci - rekla je Milinković.

Ivana Rajinac, koordinatorka projekta naglašava da je cilj organizacije ovakvih projekata između ostalog i skretanje pažnje na važnost uspomene koja će deci ostati za čitav život, zbog čega je važno da ostave i lični pečat.

Za dva pobednička panoa, obezbeđene su ulaznice za Novosadski Oktoberfest koji će se održati početkom oktobra – za svakog učenika prvoplasiranih odeljenja obezbeđene su dvodnevne ulaznice, dok su ostali učesnici konkursa nagrađeni plaketama, odnosno zahvalnicama za učešće na ovogodišnjem konkursu.

Svi pristigli tabloi objavljeni su u albumu na Fejsbuk grupi "Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada".

Izbor za najlepši maturski pano šestu godinu zaredom organizovale su kompanija "Color Media Communications", portal nshronika.rs uz institucionalnu podršku Muzeja Vojvodine i Grada Novog Sada.

Tradicija maturskih panoa duža od jednog veka zadržala se širom Vojvodine sve do danas. Svake godine u maju i junu učenici završnih razreda srednjih škola i gimnazija pokazuju svoje fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih kafića, prodavnica i restorana.

Čarna Milinkovićcolor media communicationsIzbor za najlepši maturski pano Novog Sadamaturski panoMuzej Vojvodinenajlepši maturski pano Novog Sadanovi sad