NEKOLIKO RAZLIČITIH PAKETA: Češkanje u Rimu - tretman od 45 minuta samo 39 evra

U Rimu je otvorena prva "grattineria", odnosno mesto na kome vas češkaju 45 minuta po ceni od 39 evra. Ovaj biznis postao je poznat zahvaljujući „Tik-toku“ gde su vlasnici „Češkarnice" (bukvalan prevod italijanske reči “grattineria“) napisali: „Prestanite da maltretirate prijatelje da vas češkaju, dođite kod nas, i vaše je samo da se opustite".

Češkanje može da bude lagano, uz korišćenje samo vrhova prstiju ili noktiju, zavisi od toga – šta ko voli. Češkanje je za mnoge prava opsesija i svako od nas je bar jednom u životu zatražio od partnera ili prijatelja da ga češkaju.

„Pipidipi“ je ime salona u kome možete da naručite i platite češkanje što predstavlja novi biznis u Italiji.

Koristeći metodu ASMR (Autonomous Aensory Aeridian Response) koju je doveo do perfekcije, Amerikanac Krejg Ričard, profesor biofarmaceutskih nauka na Univerzitetu Šenandoa, „Pidipidi“ odnedavno nudi Rimljanima na nekoliko mesta u gradu, u zoni Piramide, Pinjeto i Polikliniko, iskustvo koje je traženo do te mere, da su otvorili i letnji prostor u kantri klubu „San Feliće Ćirćeo“.

Tako je eksplodirala takozvana manija češkanja, sa toliko rezervacija da se čeka na red nakon prijave putem formulara na sajtu.

I, mada su otvorili prvi salon u maju ove godine, društvene mreže su im donele ogromnu popularnost. Ljudi poklanjaju prijateljima sesiju češkanja, koja takođe može da bude u paru sa partnerom ili najboljom prijateljicom ili prijateljem.

Češkanje, i ništa više
Iako smo u poslednje vreme navikli na razne trendove koji postaju unosni biznisi, „češkarnica“ ozbiljno i uspešno radi već tri meseca, a na sajtu jasno piše da niko ko misli da se ovde radi o nečem drugom, već samo o češkanju, nije dobro došao.

„Molimo vas da se odnosite prema našim radnicima sa poštovanjem. Mi smo profesionalci kojima je posao da vas relaksiraju češkanjem i ničim drugim. Koristimo inovativnu i relaksirajuću metodu koja smanjuje stres i anksioznost, opušta mišiće i poboljšava cirkulaciju. Češkanje poboljšava i dobar san“, navode u „češkarnici“.

Metod ASMR se deli u dve kategorije: fizičku i psihološku. Fizička podrazumeva naježenost, osećaj talasa na glavi, vratu i kičmi, dok se na psihološkom nivou oseća euforičnost, smirenost, sreća, opuštenost i pospanost.

„To je idealan tretman, naročito kada ste tužni ili prolazite kroz težak period", piše na sajtu salona.

Naravno, svakome može pasti na pamet da se ovakva vrsta aktivnosti graniči sa erotizmom, i moguće je da partneri baš ne bi želeli da ih češka druga žena ili muškarac a da oni uživaju u tome, ali na sajtu detaljno objašnjavaju o čemu se radi, i kako izgleda 45 minuta češkanja kičme, ruku, glave i šaka. Češkanje može da traje i sat (uključuje i prsa, glavu, kao i 15 minuta masaže tamo gde klijent želi). U tom slučaju cena je 55 evra.

Po ceni od 75 evra moguće je pokloniti rođendansko češkanje. Salon nudi i kratka češkanja od 15 minuta po ceni od 20 evra ili 35 evra za pola sata. Uspeh koji su saloni doživeli u Rimu uskoro će raditi i u Milanu, a otvaranje je najavljeno za septembar.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

češkanjeitalijarim