6 stvari koje ne smeš da radiš na prvom dejtu


Nemoj da kasniš

Kašnjenje je znak nepoštovanja, a ako kasniš na prvi dejt znači da ga nimalo ne poštuješ. Pokušaj doći 5 minuta ranije, a isto važi i za njega: ako kasni više od 15 minuta bez dobrog objašnjenja, razmisli o tome koliko je odgovoran.

Ne dopisuj se

Dopisivanje tokom večeri je dopušteno ako ste u nekoj ležernoj atmosferi, no ako razgovarate, sasvim je neprikladno izvaditi mobilni i kuckati dok on čeka da završiš. Sigurni smo da poruka može pričekati, pa se radije skoncentriši na ono što trenutno radiš. Facebook i ostale stvari takođe su strogo zabranjene.

Nemoj previše da se žališ niti hvališ

Devojka koja se sve vreme hvali ili žali zbog stvari u svom životu veoma je neprivlačna i dosadna sagovornica, a iako ti se možda čini kako ćeš ga impresionirati nekim pričama, razmisli koliko je ta priča bliska osobi s kojom se nalaziš, jer tvoje dobronamerno opisivanje letovanja može delovati kao epska pesma u kojoj si ti glavna junakinja. Isto važi i za prigovaranje, jer niko ne želi da sluša tuđe probleme, barem ne na prvom sastanku.



Nemoj da tračariš bivše

Sve žene imaju tog jednog bivšeg o kojem bi najradije tračarile do kraja života, no tipovima se ova karakteristika nikako ne sviđa. Tračare su uvek neprivlačne, njega tvoj bivši nikako ne zanima, a odaješ utisak kako ćeš i o njemu tračariti prijateljicama čim dođeš kući. Drži se vedrih tema, sigurni smo da tvoj bivši nije jedina stvar o kojoj možeš razgovarati s njim.

Nemoj očekivati da će on sve platiti

Više nismo u 1950. godini, a novi milenijum nalaže i nova pravila. Račun podelite, a ako on insistira na plaćanju, barem pokaži inicijativu i posegni za torbom. Džentlemen će u većini slučajeva hteti da plati račun, a devojka koja ne pokazuje nikakvu nameru da učini isto deluje nekulturno i ostavlja utisak sponzoruše.

Nemoj previše da ga pipkaš

Poljubac na rastanku je sasvim u redu, no bolje je ostalo ostaviti za neki drugi put. Ako mu odmah pokažeš kako si spremna za sve, verojatno će to iskoristiti, ali neće te shvatati kao ozbiljnu devojku s kojom bi mogao da bude u vezi.

muško - ženski odnosi