SOLIDARNOST I HUMANOST POZNATIH NA DELU: U Novom Sadu uspešno realizovana Liceulice nedelja

Iza nas je Liceulice nedelja 2024. kroz koju smo istakli važnost zajednice i poverenja koju gradimo s građanima, pojedincima, različitim organizacijama i biznisima. U Novom Sadu smo je obeležili solidarnom uličnom akcijom sa prodavcima u društvu prijatelja - poznatih ličnosti.

Uz mentorstvo iskusnih prodavaca, na ulicama u centru grada, magazin su prodavali direktorka Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević, direktorka Muzeja Vojvodine Čarna Milivojević, novinar Robert Čoban, glumci Marko Marković, Peđa Marjanović, glumice Katarina Bradonjić, Sonja Damjanović i Jasna Đuričić, kao i muzičari Bogoljub Banjac Čombe i Zoran Bulatović.

Uličnim akcijama skrećemo pažnju na prodavce uličnih novina u plavo-narandžastim prslucima, kao i na njihov trud, borbu i neodustajanje u ovim izuzetno nesigurnim i neizvesnim vremenima. Zato vas pozivamo da nam se pridružite u borbi za bolje društvo u kojem ima mesta za sve, za šansu za dostojanstven rad i zaradu za što veći broj ljudi sa margine.

Liceulice je nezavisna, humanitarna organizacija aktivna već drugu deceniju u Srbiji, posvećena ekonomskom i socijalnom osnaživanju osoba suočenih sa životnim teškoćama, beskućništvom, bolešću, invaliditetom, siromaštvom i socijalnom isključenošću. Podršku sprovodimo na principima socijalnog preduzetništva i kroz mnoge aktivnosti, od kojih je najpoznatija izdavanje magazina Liceulice. Magazin distribuiraju Liceulice prodavci, teško upošljive osobe koje zarađuju polovinu cene svakog primerka koji prodaju. Podržavajući Liceulice, borite se protiv beskućništva, siromaštva i isključenosti svake vrste.

Galerija:

akcija liceluliceliceulice