Ženske ćudi koje izluđuju muškarce

Jednostavno, žene i muškarci razmišljaju i gledaju na stvari drugačije. Nešto što je ženama ogromna i važna stvar muškarcima može biti tek sitnica, zbog čega nikako neće shvatiti zašto se žene toliko uzrujavaju. Naravno, isto važi i obrnuto.

Postoje brojne "sitnice" koje se ženama čine potpuno nevažne i dobroćudne, a koje mogu potpuno da izlude muškarce. Evo nekih koje izdvaja Metroportal:

Iskaljivanje besa na njemu

OK, ne treba biti stručnjak da zakljućimo kako malo ko voli da bilo ko iskaljuje svoju nervozu na njemu. S druge strane, iako verovatno mislite kako je to povremeno neminovno u ljubavnoj vezi, znajte da se muškarci mnogo teže nose s tim ženskim ispadima nego što su spremni da priznaju. I dok ženama, priznale to ili ne, većinu stresnih situacija reši pokoja suza, muškarci su naučili da sav taj stres i bes zadržavaju u sebi. Muškarce posebno frustrira situacija gde se žene deru na njih kad nisu krivi i nemaju razumevanja za njihovu potrebu da se ispucaju na njima. Dame, klonite se toga što je više moguće, za dobrobit i budućnost vašeg odnosa.

Naređivanje i određivanje šta sme, a šta ne

Uh! Ako bismo sproveli anketu na muškarcima koji su u vezi ili braku, gotovo će jednoglasno odgovoriti da im je ovo jedna od najomraženijih osobina kod njihovih partnerki, a oni koji bi rekli nešto drugo to bi vrlo verovatno bilo zato što su ih anketari ulovili u društvu te iste partnerke. Ženama je priroda ugradila taj nagon da se brinu o drugima, ali morate da imate razumevanja da vašem partneru vi niste roditelj, niti je vaš posao da mu govorite šta sme, a šta ne. Muškarci su posebno osetljivi na ultimatume u vezi, pa uprkos tome što ćete ucenom privremeno dobiti ono što želite, dugoročno će vaš frajer potražiti zelenije pašnjake kod devojke koja mu ne kokodače nad glavnom 24 sata dnevno.

Prevelika potreba za pažnjom

I ovo je jedna od onih stvari koje niko ne voli u vezi, ali muškarcima još teže padaju partnerke koje neprestano traže pažnju, nego što je to slučaj kad je situacija obrnuta. Naravno, ukoliko se osećate zakinutom u bilo kom delu vašeg života i veze, naročito je važno da mu to date do znanja, ali morate to da učinite sa puno obzira i takta. Slanje 50 poruka dnevno, zvanje 10 puta na dan, forsiranje komplimenata i ostale „taktike" da ga držite na kratkoj uzici neće vam dugoročno doneti ništa dobro. Zapamtite, u popravljanju nečega što vam smeta u vezi uvek prvo morate krenuti od sebe.

Zaokupljenost samom sobom

Kao što mušarce odbijaju žene koje imaju preveliku potrebu za pažnjom, tako im smetaju i one koje se ne bave ničim drugim osim samima sobom. Sasvim je u redu da se žena 21. veka oseca srećno, ispunjeno i zadovoljno u svojoj koži i da puca od samopouzdanja, ali morate da shvatite da ljubavna veza nije takmičenje u tome ko će biti bolja i uspešnija osoba, već je mesto na kojem učite da delite život, osećanja i ljubav s drugom osobom. Imajte na umu da je vaš muškarac s vama zato što misli da ste super i što vas voli, ne morate neprestano sebi i svetu dokazivati koliko vredite. Spustite svoj gard na trenutak i videćete da će to uroditi samo dobrim stvarima, a nikako onim negativnima.

muško - ženski odnosivezežene