U neredima i nacionalisti iz Srbije

VARSSAVA, 12. novembra 2011. (Beta) - U uličnim neredima u Varšavi ukoje se pretvorio Mars nezavisnosti radikalne nacionalističke poljskeomladine na poljski nacionalni praznik, od 210 uhapšenih skoropolovinu čine stranci.

Kako navodi policija, medju uhapšenima u petak nema nacionalista izSrbije, konkretno iz Srpskog narodnog pokreta 1389 koji su došli kaopojačanje poljskim istomišljenicima, a koje je posebno na početkuMarša nezavisnosti pozdravio organizator, lider ultrakatoličkeSvepoljske omladine Robert Vinjicki.

Medju 95 uhapšenih stranaca i učesnika Marša nezavisnosti ilevičarskog kontramitinga Raznobojna nezavisna koji je pokušao dablokira nacionaliste, najviše je Nemaca, 92, i po jedan Španac,Madjar i Danac.

U Maršu nezavisnosti nacionalističke i ultrakatoličke omladinevijorile su se zastave Srbije, Crne Gore, Rusije, Slovačke iHrvatske, dok su Raznobojnu nezavisnu došli masovno da podržeaktivisti nemačke Antife.

Nakon što je nekoliko puta rasterivala nacionaliste vodenim topovima,suzavcem i pendrecima, policija je uspela da spreči tuče oko 7.000radikala u Maršu nezavisnosti i oko 2.000 učesnika kontramitingalevičarske omladine.

neonacisti