Marko Jakšić - srpski Bekam u spotu Selme Bajrami

Novi spot popularne bosanske folk pevačice Selme Bajrami za pesmu „Bakšiš“, čim se nedavno pojavio, izazvao je dosta burne reakcije. Prilično slobodan video mnogi vide kao kopiju spota Beyonce „1+1“ a režiser Dejan Milićević se ponovo suočio sa optužbama da koristi tuđe ideje. Prašina koja se digla mogla bi najviše da koristi momku koji je u spotu razmenjivao nežnosti sa Selmom – Marku Jakšiću (28).

Počelo je slučajno i spontano, međutim, sudeći po prvim reakcijama na portalima, Fejsbuku, može da se desi da ulazak u svet modelinga bude važniji pogodak od svih koje je Marko „Bekam“ Jakšić postigao na terenu.

Plavokosi maneken se ovom profesijom bavi tek nešto više od mesec dana, osnovno zanimanje mu je fudbaler. Iskusni golgeter je u nekoliko navrata bio u inostranstvu, igrao je i za naše superligaške klubove Rad, Borac, Metalac a specijalno za portal Nadlanu.com u svom prvom „nesportskom“ intervjuu govori kako se (s)našao u novoj ulozi.

-Ušao sam u tu priču sasvim slučajno, preko jednog drugara. Rekli su mi u agenciji da mogu dosta dobro da radim ako želim da se posvetim tome.

Uloga u spotu je došla dosta brzo ?

-Da, radili smo ga pre dvadesetak dana. Dejan je hteo „srpskog Bekama“ tj.mene (smeh). „Ubiše“ me sada u svetu modelinga, svi me zovu „Bekam“.


Kako je bilo na snimanju, scene su vruće skoro od početka do kraja ?

-Sve čisto profesionalno, naravno. Atmosfera – opuštena, Selma je pravi laf tako da je sve išlo kako treba.

Baš nikakvo zezanje, „bockanje“ ?

-E o tome ne smem da pričam (smeh).

Marko Đurovski i Bane Janković koji, kao i ti, još uvek aktivno igra, otisnuli su se takođe u manekenstvo i estradu. Poznaješ ih, da li si dobio neke savete od njih ?

-Nisam razgovarao sa njima o tome. Ja sam lovac na krupniju divljač (smeh). Šalim se.

Planovi u svetu modelinga ?

-Radim za neke časopise, videćemo. Fudbal mi je i dalje prioritet ali, dok sam ovde, mogu sve da uskladim.

dejan milićevićdejvid bekammarko jakšić