Dejo smenio Kranjčara zbog alkohola!

"On je imao probleme, to manje-više svi znaju. On ima problem sa alkoholom, koji smo probali da sakrijemo. Nisam ga ja doveo tek tako, a prevarili su me ljudi koje sam kontaktirao. Prevarili su mene i (generalnog sekretara) Momira Đurđevca, to nije nikakva tajna", rekao je Savićević televiziji Vijesti.

On je kazao da su iz FSCG morali da zovu hotele u kojima je boravila reprezentacija Crne Gore i da od direktora traže zabranu točenja alkohola.

"Imali smo 'more' razgovora na tu temu, čak smo mu na kraju doveli i suprugu da bude tu sa njim. Probao sam da prevaziđemo taj problem. Nisam mogao da stavim četiri čoveka da ga prate 24 sata... Kada su došli dobri rezultati, on se opustio", dodao je Savićević.

Hrvatski trener smenjen je početkom septembra, a umesto njega selektor Crne Gore postao je Branko Brnović.

Kranjčar je u međuvremenu postao trener iranskog Sepahana.

On je za hrvatske medije demantovao da je alkoholičar i kazao da je iznenađen izjavom Savićevića.

"Iskreno, iznenađen sam takvom izjavom. Razgovarali smo u Podgorici i dogovorili se da je možda bolje da Crna Gora sa nekim drugim selektorom pokuša da u preostala dva meča kvalifikacija izbori plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Kranjčar.

Crna Gora se nije plasirala na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj, pošto je zauzela drugo mesto u Grupi G, iza Engleske, a u baražu je poražena od Češke sa 0:2 i 0:1.

Beta

dejan savićević