Policija podnela krivične prijave protiv 96 navijača

DORTMUND, 15. juna 2006. (Beta-Rojters) - Nemačka policija podnela je krivične prijave protiv 96 osoba, posle najgoreg incidenta u prvih šest dana Svetskog prvenstva u Nemačkoj, koji se dogodio pre utakmice Nemačka - Poljska.
Portparol policije izjavio je danas da je u Dortmundu, gde se igrala ta utakmica, 429 navijača bilo pritvoreno zato što su bili poznati policiji kao nemački ili poljski huligani, ili zbog agresivnog ponašanja.Od  pritvorenih navijača, 278 su bili Nemci, a 119 Poljaci. Policija je, međutim, danas pustila sve osim trojice.
U do sada najvećem navijačkom incidentu na ovom Mondijalu, nemački navijači su gađali policiju flašama piva, petardama, stolovima i stolicama iz restorana, nakon što je policijska grupa pokušala da raščisti grupu pijanih huligana, rekli su Rojtersu očevici.
U drugom sukobu, manje grupe pijanih nemačkih i poljskih navijača krenule su u tuču. Tada je povređen i jedan kamerman Rojtersa, koji je zadobio udarac u glavu, dok je snimao incident.
"Niko nije ozbiljno povređen, iako su bila 32 čoveka s lakšim povredama. Jednog policajca je jedan navijač ujeo za list noge", rekao je portparol policije.
Utakmica Nemačka - Poljska igrala se sinoć u okviru drugog kola Grupe A Svetskog prvenstva.
Policija se mesecima pripremala za taj meč, koji je smatran utakmicom viskog rizika, posebno posle tuče huligana u blizini granice tih dveju susednih zemalja Evropske unije.