Vuk: Nisam stručan, ali volim tenis!!!

Stric vodećeg igrača na svetskoj rang listi Novaka Đokovića - Goran Đoković, takođe jednoglasno, izabran je za potpredsednika TSS-a umesto Radmila Armenulića.

Živojinović je izabran za počasnog predsednika TSS, dok je Armenuliću "kao večitom saveznom selektoru" pripalo mesto počasnog člana TSS.

Živojinović, nekada najbolji teniser Jugoslavije, svoju ostavku je obrazložio budućim obavezama u Dejvis kup komitetu.

"Moja ostavka je moja želja da se na drugi način posvetim radu u Teniskom savezu i da unapredim međunarodnu saradnju", rekao je Živojinović i zahvalio Upravnom odboru, kao i ljudima iz kancelarije TSS na dosadašnjoj saradnji.

Armenulić je bio jasan da ostavku podnosi "zato što je obećao".

"Skupština će nastaviti da radi u mirnom i prijateljskom tonu, a ja ću ostati u tenisu, jer me na to obavezuje prošlost", rekao je Armenulić.

Novi predsednik TSS Vuk Jeremić objasnio je da je vreme podela u Savezu prošlost i da samo "ujedinjeni i složni možemo da idemo napred".

"Ja ne mogu da kažem da sam stručan, ja samo volim ovaj sport. Od kada sam ga prvi put gledao, kada je Boba Živojinović igrao u Splitu, moja ljubav nije jenjavala", rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, na Skupštini TSS "nema poraženih i pobednika".

"Mislim da će sada biti mnogo lakše privući sponzore. Ljudi su imali zadršku, zbog sukoba koji su postojali", rekao je Jeremić.

Upravni odbor danas pojačan je novim članovima i to su: generalni direktor Energoprojekta Vlada Milovanović, generalni direktor Interkontinentala Živorad Vasić, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, advokat Branislav Avramović, vlasnik građevinske firme "MBA Miljkovic" Branko Miljković i bivši direktor marketinga Telekoma Radislav Vulićević.

Sednici u beogradskom hotelu "Hajat" prisustvovalo je 57 delegata iz 106 klubova.

Beta

boba živojinovićgoran ?okovićtenisvuk jeremić