Raikonen se vraća u F1

U saopštenju tima navodi se da je šampion iz 2007. Potpisao dvogodišnji ugovor.

Raikonen je napustio Formulu jedan 2009. godine da bi se posvetio reliju.

Finski vozač je u karijeri zabeležio 18 pobeda, 62 puta je bio na podijumu i 16 puta je osvajao "pol" poziciju.

"Oduševljen sam što se vraćam u Formulu jedan posle dve godine pauze...Karijera u reliju je bila korisna etapa moje karijere, ali ne mogu da negiram činjenicu da ne mogu više da izdržim glad za F1", navode se Raikonenove reči u saopštenju.

Ovaj 32-godišnjak vozio je u karijeri za Zauber, Meklaren i Ferari. On je rekao da mu je bilo lako da se odluči za britanski Lotus Reno, tim koji se ranije zvao samo Reno.

"Bilo je lako odlučiti se za Lotus Reno jer sam bio impresioniran širinom ambicije tima. Sada jedva čekam da zaigram važnu ulogu u guranju tima u prve redove", citiran je Raikonen.

Za Lotus Reno su u sezoni koja se upravo završila vozili Bruno Sena I Vitalij Petrov.

Predsednik međunarodne kompanije Džini kepital (Genii Capital), koja je ove godine kupila poslednjih 25 odsto deonica Renoovog udela u timu, rekao je da ekipa počinje novi ciklus.

"Cele godine smo govorili da je naš tim na početku potpuno novog kruga. Iza pozornice smo vredno radili da izgradimo temelje za uspešnu strukturu uz koju bismo bili sigurni da ćemo moći da se borimo na najvišem nivou", rekao je Džerard Lopez.

"Povratak Kimija je prvi korak u seriji objava koja bi trebalo da nas u budućnosti učine još konkurentnijim. Naravno, svi se radujemo što ćemo raditi sa svetskim šampionom. U ime tima, želimi Kimiju dobrodošlicu u Enstoun, okruženje koje je uvek bilo poznato po svom humanom pristupu Formuli jedan", kazao je Lopez.

Beta

formula 1