Partizan opet kažnjen, Lo propušta Makabi? ‎

"Makabi je ekipa napravljena za završni turnir i neke stvari kod njih se podrazumevaju...Mi ćemo želeti da gradimo svoju igru i da kontrolišemo ritam, da ne dozvolimo da uđemo u njihov...Ne možemo da im pretimo, ali možemo da obećamo maksimalno angažovanje i koncentraciju", rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

Makabi je dva puta ove sezone pobeđivao Partizan, jednom u Jadranskoj ligi, a jednom u Evroligi. Crno-beli imaju skor 3/3 u elitnom takmičenju, a "ponos Izraela" je posle početnog poraza zabeležio pet uzastopnih pobeda.

Jovanović je ocenio da je Makabi "tipična ekipa" i u napadu i u odbrani, kao i da voli da ritam preraste u šuterski, zato što ima precizne igrače. Trener je kazao i da je nastup prvog plejmejkera Ejsija Loa neizvestan.

"Pad protiv Hemofarma izgledao je strašno, a i jeste strašno. Ne u smislu dugačkog odsustva ili dovođenja karijere u pitanje, ali je jako bolna i zahteva pet do sedam dana pauze. Nismo odustali od njega, on ima intenzivne terapije...Mada, i ako zaigra, teško da će to biti njegov najbolji nivo", rekao je Jovanović.

Portparol Partizana Sonja Savić rekla je novinarima da je Partizan kažnjen sa 2.500 evra zato što je u meču sa Real Madridom da teren ubačen samo jedan upaljač.

"Već tri puta smo kažnjavani i sledeći prekršaj bi mogao da nas košta i do 100.000 evra, ali i igranjem van Pionira, zato apelujemo navijače da baš ništa ne ubacuju u teren", rekla je Savićeva.

Meč Partizan - Makabi igra se u četvrtak od 20.45.

Beta

ejsi louevroligagrobarikk partizan