Domenek: Treba nam više suptilnosti u igri

HAMELIN, 15. juna 2006. (Beta-Rojters) - Francuska mora da doda malo galske suptilnosti tradicionalno dobroj igri u odbrani, ako želi da ode daleko na Svetskom prvenstvu, objasnio je danas selektor Remon Domenek.
Šampion iz 1998. godine počeo je turnir utakmicom sa Švajcarskom, koja se završila 0:0, ali je bar zadovoljila selektora kada su u pitanju kontrola igre i zatvaranje protivnika.
"Bili smo jaki i kompaktni, kakvi i želimo da budemo. Švajcarci su bili opasni samo u dva navrata i možda u još jednoj situaciji", rekao je Domenek.
Trener je priznao da je problem što Francuska, koja nije postigla gol na Mundijalima još od finala pre osam godina, skoro uopšte nije stvarala šanse.
"Moramo da nastavimo da se oslanjamo na organizaciju koju imamo, to je osnova, ali u isto vreme moramo da dodamo malo mašte i zagorčamo život rivalima. Moramo da igramo sa više slobode, sa više hrabrosti", objansio je Domenek.
Tim Francuske je u prvoj utakmici izgledao pomalo zarđalo i ostarelo, ali je trener rekao da promena postave nije jedna od mogućnosti koje razmatra."Promena svega nije ideja koju imam na umu. Želim da se popravi ekipa koju imamo", rekao je Domenek.
Loš početak Francuske zabrinuo je navijače i neprijatno ih podsetio na prethodni Mondijal, na kome su branili titulu, ali su ispali posle prve faze bez postignutog gola.
Domenek je, međutim, rekao da nije zabrinut."Želim da vidim kako se igrači popravljaju iz utakmice u utakmicu i da svaki put pokažu nešto novo", rekao je trener pred utakmicu sa Južnom Korejom u nedelju, koja se igra u Lajpcigu.
Domenek je pre Mondijala izrazio uverenje da njegov tim može da stigne do finala takmičenja."Nije važno sada da postignemo 14 golova u prvoj sledećoj utakmici, već da odemo što dalje, što verujem da možemo".