Ziko se žali na vreme, Kranjčar traži koncentraciju

NIRNBERG, 18. juna 2006. (Beta-Rojters) - Selektor Japana, Ziko, ocenio je kao "zločinačku" odluku da je njegov tim morao da igra još jednu popodnevnu utakmicu, posle meča u kome je ekipa odigrala 0:0 sa Hrvatskom na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.
"To što smo morali da igramo na ovoj vrućini je zločin. I prošlu utakmicu smo igrali u tri popodne, ali su tako hteli zbog televizije.
Posao je posao, pretpostavljam", rekao je Ziko.
Temperatura na "Franken" stadionu u Nirnbergu bila je 27 stepeni za vreme utakmice. Japan je i prošlog ponedeljka igrao u tri popodne, kada je izgubio od Australije 3:1.
Selektor Hrvatske, Zlatko Kranjčar, ocenio je da je njegova ekipa dominirala "tvrdom i teškom" utakmicom.
"Čestitam igračima Hrvatske i Japana što su igrali po ovoj vrućini. Bolje smo se organizovali, ali nismo imali sreće. Treba da poradimo na koncentraciji i smirenosti", rekao je Kranjčar.
"Ako pobedimo Australiju u četvrtak, prolazimo u osminu finala. Igrači još imaju dovoljno snage da ostvare dobar rezultat i prođu dalje", dodao je Kranjčar.
Najupečatljivi trenutak meča desio se u 22. minutu, kada je golman Japana Jošikacu Kavagući odbranio penal Darija Srne.
"Malo smo se izgubili u drugom poluvremenu, ali živi ste dok dišete i učinićemo sve da preživimo", slikovito je rekao Ziko.