Čiste sneg da bi pomogli bolesnom dečaku

KURSSUMLIJA, 20. januara 2012. (Beta) - Ekipe za čišćenje snega koje je angažovala opština Kuršumlija drugi dan pokušavaju da se probiju do planinskog sela Svinjište kako bi trogodišnjeg dečaka prebacili lekaru zbog visoke temperature, kazala je u petak presednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević.

"Zbog velikih snežnih nameta, ali i nepristupačnog terena, čišćenje ide sporo. Očekujemo da se ekipe u toku dana probiju do dečakove kuće kako bismo ga dovezli do Doma zdravlja i ukazali mu lekarsku pomoć", kazala je Jakovljevićeva agenciji Beta.

Pre dva dana dečakov otac pozvao je opštinu Kuršumlija i zatražio pomoć jer se dečak razboleo.

On je naveo da je selo Svinjište, koje je od grada udaljeno 45 kilometara i nalazi se na Radan planini, već nekoliko dana zavejano, jer su smetovi dostigli visinu i do tri metra pa je morao da zatraži pomoć.

"Dečak se razboleo i dobio visoku temperaturu koja već danima ne spada. Pokušao sam pešice da krenem iz sela i da dečaka donesem do prve autobuske stanice. Medjutim, zbog velikih smetova, veoma je rizično kretati se pešice kroz planinu. Pozvao sam opštinu i zatražio da pošalju mehanizaciju da očiste put", kazao je otac.

Opština je odmah angažovala Direkciju za izgradnju koja sa mehanizacijom već dva dana pokušava da se probije do sela Svinjište.