Mama u 53. godini

Debi je prirodnim putem u 53. godini rodila dečaka Kajla.

U početku je mislila da se ugojila. Pošto je porodica zadirkivala, ipak je odlučila da uradi test na trudnoću.

- Odavno sam rodila troje dece i mislila sam da su ti dani majčinstva iza mene, ali uzimala sam kontraceptivne pilule iz predostrožnosti, nisam ni sanjala da mogu tako lako zatrudniti u mojim godinama - tvrdi Debi.

Naočari i test na trudnoću

Debi ima dva sina Marka i Brendona, a na žalost izgubila je ćerku Hajli. Njene sumnje u trudnoću počele su prošlog marta, kad je bila već pet meseci u drugom stanju.

- Moj sin Mark je primetio stomak i počeo da me zadirkuje. Pričao je da sam preterala sa hranom ili da sam čak trudna, što je bilo moguće jer još imam menstruaciju. Smatrala sam da ću baciti samo novac na kupovinu testa na trudnoću. Ipak sam uradila test i kada sam stavila naočari bila sam šokirana rezultatom. Test na trudnoću sam za svaki slučaj uradila još tri puta - prića Debi.

Iako su bili zabrinuti zbog njenih godina lekari trvde da je Debi imala samo jutarnje mučnine kao većina trudnica.

- Bila sam zabrinuta za ishod trudnoće i svesna da postoji jaka mogućnost da izgubim bebu ili da se porodim pre vremena. Ali i pored svega bila sam savršeno zdrava - objašnjava Debi.

Magija majčinstva

Ona priča da joj nije bilo potrebno mnogo vremena da ponovo otkrije magiju majčinstva.

- To je neverovatno, da ponovo držite svoje dete u naručju i osećate isti nalet ljubavi kao i sa prethodno troje dece. Jeste napornije nego ranije, posebno kada se budim noću, ali volim što sam mama ponovo - kaže Debi.

Mark Sidler, ginekolog, tvrdi da je ipak šansa da žena prirodnim putem zatrudni u starijoj dobi jednaka šansi da osvojite premiju na lotou.

trudnicetrudnoća