Preminula Vitni Hjuston

Nakon što su dobili dojavu, vatrogasci i osoblje hotela su se prvi našli na mestu događaja. Kako javlja Fox news, oni su pokušali da ožive Hjustonovu, ali bez uspeha. Proglašena je mrtvom u 15.55 časva po američkom vremenu.

Policija je saopštila da na telu nisu pronađeni tragovi nasilja i da se ne zna tačan uzrok smrti pevačice. Pokrenuta je istraga koja će utvrditi sve detalje ovog nesrećnog događaja. On je dodao i da su telo identifikovali prijatelji i porodica sa kojima je Vitni boravila u hotelu.

Njeni obožavaoci su se okupili ispred hotela paleći sveće i pevajući njene pesme.

Vitni Hjuston je rođena 9. avgusta 1963. godine, a najveće uspehe je ostvarila tokom 80-tih i 90-tih godina prošlog veka. Iza sebe je ostavila 19-godišnju ćerku Bobi Kristinu Braun.

Jedna od najboljih pevačica sveta dobitnica je dva Emija, šest Gremija i 30 muzičkih nagrada "Bilbord". Tokom karijere Vitni Hjuston je prodala više od 140 miliona albuma. Često je nazivana i "Glas" (The Voice) zbog vrlo snažnog vokala kojim je postala uzor brojnim drugim r'n'b i pop izvođačima.

Popularna pevačica je poslednjih godina imala dosta problema sa alkoholom, drogama, kao i raznim lekovima za smirenje, koji su joj isuviše često škodili. Pokušavala je više puta da se vrati na veliku scenu ali joj to nikada nije pošlo za rukom.

Jedna od najpoznatijih američkih umetnica za poslednjih 20 godina umrla je neposredno pred dodelu Gremi nagrada, kojoj je trebalo da prisustvuje u nedelju u Los Anđelesu.

vitni hjuston